Neçirvan Barzani, ‘Diana Ödülü’ alan Rodî Elî’yi tebrik etti

Başkan Neçirvan Barzani, Almanya’da 2021 Diana Ödülü’ne layık görülen Efrinli Kürt kızı Rodî Elî’yi tebrik etti.

Neçirvan Barzani, ‘Diana Ödülü’ alan Rodî Elî’yi tebrik etti

Almanya’da yaşayan Efrinli Rodî Elî, başkalarının hayatlarını iyileştirmek için çalışan gençleri onurlandırmak amacıyla verilen Diana Ödülü’ne layık görülmüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de başarısından ötürü Rodî Elî’yi kutladı.

Barzani, yayımladığı tebrik mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"2021 Diana Ödülü’nü (The Diana Award 2021) aldığınız için sizi tebrik ediyorum. Gençlerin toplumsal ve insani yardım çalışmaları ve küresel ölçekte gönüllü hizmetleri için alabilecekleri en yüksek ödüllerden biri ile ödüllendirilmeniz beni çok mutlu etti. Başarılarınızın devamını dilerim.”

Küçük yaşta evlendirildi ama yılmadı

Rodî Elî, insani ve toplumsal alandaki özverili çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü.

Almanya'nın Munster kentinde yaşayan Rodî Elî, birçok hayır kurumunda çalışıyor ve entegrasyon alanında dikkat çekici hizmetlerde bulunuyor.

Rodî Elî, Efrin’de küçük yaşta değilken zorla evlendirilen ve çocuk sahibi olan bir aktivist ve mülteci.

Almanya'ya ulaşmak için 28 gün boyunca seyahat etmenin yanı sıra, savaşın ve ilticanın etkileriyle mücadele edem Rodî Elî, muhafazakar ailelerden gelenler ile mülteci kamplarında evlilik sorunları yaşayan kadınlar için çalıştı. 

Suriye'deki kadınlara yardım etmek isteyen Rodî Elî, desteğe ve tavsiyeye ihtiyacı olan binlerce kadına ulaşan bir sosyal medya kampanyası başlattı.

Rodî Elî, ayrıca kadınların eğitime erişmesine yardımcı olmak için bağış topladı ve olumlu etkisini genişletmek için üniversitede bir sosyal hizmet programına kaydoldu.

9-25 yaş arası gençler Diana Ödülü’ne aday gösterilebiliyor. Adayların en az bir yıl süreyle toplumsal ve insani misyonlarda görev almış olması şartı koşuluyor.