Başkan Neçirvan Barzani, Finlandiya Büyükelçisi ile Ortdaoğu'daki gelişmeleri görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Finlandiya’nın Bağdat Büyükelçisi arasında gerçekleşen görüşmede Ortadoğu’daki son gerilim ve Gazze’deki savaş ele alındı.

Başkan Neçirvan Barzani, Finlandiya Büyükelçisi ile Ortdaoğu'daki gelişmeleri görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Başkan Neçirvan Barzani, Finlandiya’nın Bağdat Büyükelçisi Anu Sarela’yı makamında kabul etti.

Açıklamaya göre görüşmede, Finlandiya ile Irak ve Kürdistan Bölgesi  ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi, Irak’taki son siyasi ve güvenlik durumu, ülkenin istikrarı ve barışın  korunması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon’un bir parçası olan Finlandiya’ya Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne terör ile mücadele sunduğu desteklerden ötürü teşekkür eden başkan Neçirvan Barzani,  Kürdistan Bölgesi’nde hala görevini sürdüren Finlandiya ordusunun terör ile mücadeledeki rolünden övgüyle bahsetti.

Ukrayna'daki savaş, Ortadoğu'daki son gerilim, Gazze'deki savaş ve tarafların ortak çıkarları ile ilgili bazı konular görüşmede ele alınan gündem başlıkları arasında yer aldı.