Başkan Neçirvan Barzani, İlham Aliyev ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Almanya'da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı'nın ikinci gününde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani, İlham Aliyev ile görüştü

Almanya’da düzenlenen düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı'nın ikinci gününde Başkan Neçirvan Barzani, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıda Başkan Neçirvan Barzani, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’da yapılan seçimlerde bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Aliyev'i tebrik etti.

İki lider, İki taraf, Azerbaycan ile Irak ve özellikle Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişki ve işbirliğinin geliştirilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

İlişkilerin daha da geliştirilmesi adına Azerbaycan'ın Erbil Başkonsolosluğu'nun açılmasına ilişkin prosedürler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Başkan Neçirvan Barzani'yi bu yıl Azerbaycan'da düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'na (COP29) da davet etti.

Toplantıda Ortadoğu'daki son gelişmeler ile barış ve istikrara yönelik tehditler görüşüldü. İki taraf, barış ve istikrarın korunması ve bu amaçla birlikte çalışma konusundaki kararlılıklarını yineledi.

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Başkan Neçirvan Barzani, şu ifadeleri kullandı:

“Dostum Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bu sabah Münih'te görüşmek harikaydı.

Kürdistan Bölgesi, Irak ve Azerbaycan arasındaki ikili işbirliğinin daha da geliştirilmesi konusunda güzel görüşmelerde bulunduk. Bölgesel sorunların barışçıl yollarla çözülmesinin önemini vurguladık.”