Başkan Neçirvan Barzani, İngiltere'nin Irak Büyükelçisi ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, başkent Erbil'de İngiltere'nin Irak Büyükelçisi Stephen Hitchin ile görüştü.

Başkan Neçirvan Barzani, İngiltere'nin Irak Büyükelçisi ile bir araya geldi

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak ve Kürdistan Bölgesi ile İngiltere arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve ortak işbirliği ile Irak'taki siyasi durum ele alındı.

Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin yanı sıra, Kürdistan Bölgesi'nin karşı karşıya olduğu zorluklar ve iç çekişmeler de görüşmede masaya yatırılan bir diğer konu oldu.

Öte yandan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında yapılan son görüşmenin olumlu olduğu kaydedilerek Irak ile Kürdistan Bölgesi arasındaki sorunların çözümü için Erbil-Bağdat diyaloğunun sürdürülmesinin önemi vurgulandı.

Taraflar bölgede barış ve istikrarın korunması konusunda Irak'ın Ortadoğu’daki çatışmanın parçası olmasına izin verilmemesi konusunda mutabakata vardı.

Başkan Neçirvan Barzani ile Hitcin ayrıca Irak'taki koalisyon güçlerinin güvenliği, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin komşu ülkeler ve bölgeyle ilişkileri ve ortak çıkarları ilgilendiren birçok konuyu ele aldı.