Başkan Neçirvan Barzani Romanya Senatosu heyetini kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Romanya'dan üst düzey diplomatik heyeti kabul etti. Görüşmede, Erbil-Bağdat arasındaki sorunların çözümü ele alındı.

Başkan Neçirvan Barzani Romanya Senatosu heyetini kabul etti

Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Neçirvan Barzani Romanya Senatosu Dış Politika Komitesi Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı senatör Titus Corlatsian başkanlığındaki aralarında bir grup senatör, Romanya’nın Irak Büyükelçisi, Erbil’deki Konsolosluk Ofisi Temsilcisi ve diplomatların da yer aldığı heyeti kabul etti.

Açıklamaya göre görüşmede; Romanya'nın Kürdistan Bölgesi ve Irak ile  siyasi, ekonomik ticari alanlarda istişare ve işbirliğinin sürdürülmesinin öneminin yanı sıra bilim ve eğitim alanında işbirliğinin sağlanmasının önemi, Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözümü ele alındı.

Romanya’nın IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyondaki yeri ve rolüne övgüde bulunan Başkan Neçirvan Barzani, uzun yıllardır Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki öğrencilere burs ve eğitim imkanı sağladığı için Romanya hükümetine teşekkür etti.

Romanya Senatosu heyeti ise Erbil ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, ülkelerinin Kürdistan Bölgesi'nde yatırım yapmaya hazır oldukları arzusunu vurguladı.

Görüşmenin devamında Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki özel sektör alanındaki şirketlerin çalışma mekanizmaları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Genel olarak bölgedeki durum ve iki ülke arasındaki ortak çıkarları ilgilendiren konular görüşmede ele alınan diğer gündem başlıkları arasında yer aldı.