IŞİD'ten, Kürdistan Bölgesi'ne saldırı

IŞİD mensuplarının Süleymaniye’nin Kifri ilçesine bağlı Kulaco Nahiyesinde bulunan asayiş güçlerine saldırı düzenlediği bildirildi.

IŞİD'ten, Kürdistan Bölgesi'ne saldırı

IŞİD mensuplarının Süleymaniye’nin Kifri ilçesine bağlı Kulaco Nahiyesinde bulunan asayiş güçlerine saldırı düzenlediği ve nahiyeye de havan topu attığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre IŞİD'lilerin attığı havan toplarından birinin bir eve isabet etmesi sonucu aralarında kadınların da olduğu kişiler yaralandı.

Saldırı üzerine bölgeye çok sayıda Peşmerge ve asayiş gücünün gönderildiği, IŞİD'liler ise bölgeden kaçtığı kaydedildi.

Rudaw'a konuşan Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin komite sorumlusu Halil Hudada, “Saat 11 sıralarında IŞİD mensupları Kulaco’da bulunan asayişin kontrol noktasına saldırdı, karşılık verildi ve ardından çatışma yaşandı” dedi.

Halil Hudada, “IŞİD daha önce havan atışları yaparak Kolaco nahiyesini hedef aldı. Daha sonra keskin nişancılar Gulala kontrol noktasındaki asayiş güçlerine saldırdı. Söz konusu kontrol noktası 16 Ekim olaylarından sonra Kolaco’ya çekilmişti. Çatışma sonucu bir asayiş üyesi hayatını kaybetti” diye konuştu.

Saldırı ile ilgili K24'e konuşan Karatepe Belde Meclisi Üyesi Salah Baban ise, “Dün gece DAİŞ’lilerin Kıfri sınırlarında düzenlediği saldırıda 2 asayiş görevlisi ile bir sivil şehit düştü. Ayrıca yaralanan asayiş üyeleriyle siviller de oldu” dedi.