Başkan Neçirvan Barzani’nden Diyala’daki saldırı hakkında mesaj

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak’ın Diyala kentinde en az 27 kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan saldırıyı kınayarak, terörün ciddi bir tehdit olmaya devam ettiğini söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani’nden Diyala’daki saldırı hakkında mesaj

Başkan Neçirvan Barzani, Diyala vilayetinin Şaraban ilçesindeki saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri için başsağlığı mesajı yayınladı.

"Diyala'da gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı” diyen Başkan Barzani, Irak ordusu, Peşmerge ve güvenlik güçleri arasında daha fazla iş birliği ve eşgüdüm sağlanarak bu saldırıların bertaraf edilevceğinş söyledi.

Başkan Barzani, “Bu terör saldırıları ülkenin güvenliği ve istikrarına yönelik tehdit oluşturmakta ve terörizmin hala ciddi bir tehdit olduğu ve her türlü çabanın gösterilmesi gerektiği gerçeğini kanıtlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Başkan Barzani Uluslararası Koalisyonun desteğiyle terör örgütlerinin yenileceğini kaydetti.

Başkan Neçirvan Barzani'nin mesajı şöyle:

“Dün gece çok sayıda vatandaşın ölümüne, çok sayıda diğer üyenin de yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Allah şehitlerimizin ruhlarını şad etsin, ailelerine sabır ve başsağlığı versin. başsağlığı ve taziyelerimizi sunuyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kürdistan Bölgesi hastaneleri yaralılara her türlü tıbbi yardıma hazırdır.

Bu terör saldırıları, ülkenin güvenliği ve istikrarı için tehdit oluşturmakta ve terörizmin hala ciddi bir tehdit ve zorbalık olduğunu kanıtlamaktadır. Uluslararası koalisyonun desteğiyle Irak ordusu, Peşmerge ve güvenlik güçleri arasında daha fazla koordinasyon, bunlarla mücadele edelim.”

Diyala Polis Sözcüsü Heysem Ciburi, "IŞİD savaşçıları perşembe gecesi saat 21.30'da Diyala vilayetinin Şaraban ilçesine bağlı İmraniyah nahiyesi yakınında bir araçta bomba patlattı. Ölenlerden bazıları Salah Zain Tamimi adlı Iraklı parlamenterin akrabalarıdır" demişti.

Rûdaw'ın edindiği bilgilere göre de dün gece saldrının gerçekleştiği bölgede polis ve güvenlik güçleri alarma geçti.

Diyala vilayetindeki bir güvenlik kaynağı Rûdaw'a, saldırıda 25'ten fazla kişinin öldüğünü ve 17 kişinin de yaralandığını söylemişti.