BM Sözcüsünden Erbil saldırısına ilişkin açıklama

İran’ın Erbil’e yönelik saldırısına ilişkin konuşan BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Irak ve bölgedeki durumun "hassas ve gergin" olduğunu ve sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini söyledi.

BM Sözcüsünden Erbil saldırısına ilişkin açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric Erbil’e yönelik füzeli saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada İran'ın durumu yanlış yorumladığını ve bölgeyi tehlikeye attığını söyledi

BM Sözcüsü, bir devletin egemenliğini ihlal eden her türlü saldırıya karşı olduklarını ve ülkelerin birbirlerinin egemenliklerine saygı duymaları gerektiğini belirterek, tüm taraflara "gerginliği artıracak her türlü eylemden kaçınmaları" çağrısında bulundu.

Erbil saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Dujarric, İran’ın saldırıya bahane ettiği propagandasını kanıtlamanın hiçbir yolu olmadığını söyledi.

Bu arada BM Genel Kurul sözcüsü Monica Grayley de Erbil'deki saldırıyı kınayarak, "Artan gerilimin hiçbir tarafın yararına olmadığını" söyledi.

Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI) Salı günü İran'ın Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil'e yönelik füzeli saldırısını şiddetle kınadı.

UNAMI’den yapılan açıklamada, "Irak'ın egemenliğini ve toprak güvenliğini ihlal eden saldırılar hangi taraftan olursa olsun durdurulmalı. Güvenlik sorunları saldırı değil diyalog yoluyla çözülmeli" denildi. /Rudaw