Mesrur Barzani: 'Kürdistan halkını açlık ile terbiye etme siyaseti kabul edilemez'

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki yabancı ülke konsolosluk ve temsilcilikleri ile bir araya geldi.

Mesrur Barzani: 'Kürdistan halkını açlık ile terbiye etme siyaseti kabul edilemez'

Başbakan Mesrur Barzani bugün Erbil’de Kürdistan Bölgesi’ndeki yabancı ülkelerin konsolosluk, temsilci ve diplomataları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda Başbakan, Kürdistan Bölgesi 9’uncu hükümet kabinesinin icraatları, Erbil ve Bağdat arasındaki görüşmelerde gelinen aşamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan toplantıda yaptığı konuşmada, Kürdistan Bölgesi hükümetinin Bağdat ile ilişkileri  iyi tutuma çabası içerisinde olduğunu, iki hükümet arasındaki sorunları Irak Anayasası çerçvesinde çözmeye gayret gösterdiğini söyledi. Başbakan, Kürdistan Bölgesi’nin bu konuda üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiğinin altını çizdi.

Irak hükümetinin ödemesi gereken maaş ve bütçe konusuna da değinen Başbakan, “Maaşların Kürdistan Bölgesi’ne karşı bir baskı kartına dönüştürülmesi ve Kürdistan halkı ile memurları açlık ile terbiye etme siyaseti kabul edilemez” dedi.  

9’uncu hükümet kabinesinin icraatlarına ilişkin ise Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi memurlarının maaşlarının karşılanması için kaynak oluşturma konusunda girişimlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Başbakan Kürdistan Bölgesi’nin bölgedeki önemine de dikkat çekerek, “Kürdistan Bölgesi, Ortadoğu’nun istikrarında önemli bir faktördür. Kürdistan Bölgesi, komşu ülkeler ile dostluk ilişkisi içerisinde ve uluslararası toplumla ilişkilerini geliştirmek arzusu içerisindedir” ifadelerini kullandı.

Başbakan konuşması ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.