CPT: Türkiye, Ekim ayında Kürdistan Bölgesi’ni 48 defa bombaladı

CPT: Türkiye, Ekim ayında Kürdistan Bölgesi’ni 48 defa bombaladıABD merkezli Barış Yapıcı Ekipler Kuruluşu'nun (Community Peacemaker Teams-CPT) yayımladığı rapora göre, Türkiye bu ayın başından itibaren Kürdistan Bölgesi'ni 48 kez bombaladı. Süleymaniye kentinin 19 kez ile en fazla Türkiye’nin hava saldırılarına maruz kaldığı ifade edilen açıklamada, Duhok’un 17, başkent Erbil’in ise 12 kez bombaladığı belirtildi. CPT Irak ve Kürdistan Timi’nin bombalanan lokasyonlara ilişkin paylaştığı veriler şöyle: - Süleymaniye’nin Pişder ilçesi, Şarbazer bölgesi ve Assos Dağı'na bağlı Kandil köyleri 19 kez bombalandı. - Duhok ilinin Zaho ilçesine bağlı Heftanin ve Darkar ilçesine bağlı köylerde 3 bombalı saldırı düzenlendi. Amedi ilçesinin Zap, Avaşin, Gara ve Matina bölgeleri 14 kez bombalandı. CPT'nin Kürdistan Bölgesi İnsan Hakları Birimi Başkanı Kameran Osman, "Elimizdeki veri ve bilgilere göre, bombalamalar sonucunda hiçbir sivil can kaybı yaşanmamıştır" dedi.

CPT: Türkiye, Ekim ayında Kürdistan Bölgesi’ni 48 defa bombaladı

ABD merkezli Barış Yapıcı Ekipler Kuruluşu'nun (Community Peacemaker Teams-CPT) yayımladığı rapora göre, Türkiye bu ayın başından itibaren Kürdistan Bölgesi'ni 48 kez bombaladı.

Süleymaniye kentinin 19 kez ile en fazla Türkiye’nin hava saldırılarına maruz kaldığı ifade edilen açıklamada, Duhok’un 17, başkent Erbil’in ise 12 kez bombaladığı belirtildi.

CPT Irak ve Kürdistan Timi’nin bombalanan lokasyonlara ilişkin paylaştığı veriler şöyle:

- Süleymaniye’nin Pişder ilçesi, Şarbazer bölgesi ve Assos Dağı'na bağlı Kandil köyleri 19 kez bombalandı.

- Duhok ilinin Zaho ilçesine bağlı Heftanin ve Darkar ilçesine bağlı köylerde 3 bombalı saldırı düzenlendi. Amedi ilçesinin Zap, Avaşin, Gara ve Matina bölgeleri 14 kez bombalandı.

- Erbil'in Sidakan ilçesine bağlı Bradost bölgesine bağlı 12 köy 12 kez bombalandı.

Rûdaw’a konuşan CPT'nin Kürdistan Bölgesi İnsan Hakları Birimi Başkanı Kameran Osman, "Elimizdeki veri ve bilgilere göre, bombalamalar sonucunda hiçbir sivil can kaybı yaşanmamıştır" dedi.