Mezuniyet törenine yapılan drone saldırısında 89 kişi öldü, 277 kişi yaralandı

Suriye Sağlık Bakanlığı, Humus kentindeki bir askeri okulda düzenlenen mezuniyet törenine insansız hava aracı ile yapılan saldırıda en az 89 kişinin öldüğünü ve 277 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Mezuniyet törenine yapılan drone saldırısında 89 kişi öldü, 277 kişi yaralandı

Suriye Sağlık Bakanlığı bu sabah, drone saldırısına ilişkin son bilgileri paylaştı. Bakanlık, sabah saat 08.00 itibariyle 31'i kadın ve 5'i çocuk olmak üzere 89 kişinin öldüğünü, 277 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Suriye Savunma Bakanlığı dün öğleden sonra, Humus kentindeki askeri okula insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini bildirmişti.

Yapılan açıklamada, "Uluslararası alanda tanınan ve desteklenen silahlı terörist gruplar, bu öğleden sonra Humus'ta çok sayıda askeri okul görevlisinin mezuniyet törenini hedef aldı. Çok sayıda sivil ve asker öldürüldü, bazıları ağır olmak üzere onlarca kişi de yaralandı” denilmişti.

Açıklamada, hayatını kaybeden ve yaralananlar arasında mezuniyet törenine katılan davetli sivillerin de bulunduğu belirtildi.

Yerel kaynaklar ise saldırıda 21'i sivil olmak üzere 112 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

Üç günlük yas ilan edildi

Saldırı sonrası, Suriye hükümeti bugünden itibaren tüm büyükelçilik ve diplomatik kurumları kapsayacak şekilde ülkede üç günlük yas ilan etti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD ve diğer uluslararası güçlerin desteklediği silahlı grupları suçlayan bir açıklama yaptı. Bakanlık, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne saldırıyı kınama ve BM kararlarını uygulama çağrısında bulundu.

Çeşitli haber kaynaklarının iddiasına göre, bazı Suriyeli askeri yetkililer de törende hazır bulunuyordu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Abbas da saldırıda yaralandı. Ancak bir güvenlik kaynağına göre Bakan Ali Abbas törenden hemen sonra alandan ayrıldı.

Suriye'nin en büyük vilayetlerinden biri olan Humus’ta çok sayıda askeri üs, askeri kolej ve petrol rafinerisi bulunuyor.

Başkent Şam'a yaklaşık 180 kilometre uzaklıkt