Mesrur Barzani,Kürdistan halkı BM İnsan Hakları Çerçevesine göre kendi kaderini tayin etmiştir

Kürdistan halkı, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesi'nde de gösterildiği gibi ulusların kendi kaderini tayin hakkı hükmü çerçevesinde, bağımsızlığı için irade beyanında bulunmuştur. Kürdistan halkının demokratik bir yol olan referandum ile yaptığı irade beyanına uluslararası toplumun saygı duyması gerekir" diye konuştu.

Mesrur Barzani,Kürdistan halkı BM İnsan Hakları Çerçevesine göre kendi kaderini tayin etmiştir

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, Birleşmiş Milletler'in (BM) Erbil-Bağdat arasındaki sorunların barışçıl yollarla çözüme kavuşturulması için Bağdat'a baskı yapması gerektiğini belirtti.

"Kürdistan halkı BM İnsan Hakları Çerçevesine göre kendi kaderini tayin etmiştir!"

Kürdistan'ın bağımsızlık referandumunu izlemek için Kürdistan'a gelen İngiltere Parlamentosu'nun İngiltere-Kürdistan ilişkileri Grubu (APPG) heyetini kabulünde konuşan Barzani, "Kürdistan halkı, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesi'nde de gösterildiği gibi ulusların kendi kaderini tayin hakkı hükmü çerçevesinde, bağımsızlığı için irade beyanında bulunmuştur.  Kürdistan halkının demokratik bir yol olan referandum ile yaptığı irade beyanına uluslararası toplumun saygı duyması gerekir" diye konuştu.