Başkan Neçirvan Barzani'nin ilk mesajı

Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilen Neçirvan Barzani, Başkan olarak yayınladığı ilk mesajında Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın siyasi tarafların birliğinin şemsiyesi olacağını söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani'nin ilk mesajı

Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilen Neçirvan Barzani, Başkan olarak yayınladığı ilk mesajında Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın siyasi tarafların birliğinin şemsiyesi olacağını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilen Neçirvan Barzani Başkan sıfatıyla ilk mesajını yayınladı.

Mesajında, "Toplumsal barış ve huzurun yanı sıra bireysel ve toplumsal hakları desteklemek birinci önceliğimiz olacak" ifadesini kullanan Başkan Barzani, görevini hiçbir ayrım yapmadan sürdüreceğini belirtti.

"Aziz Kürdistanlıları temin ederim ki Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, düşünce ve inançta hiç ayrım yapmadan tüm güç, siyasi taraf, etnik ve inanç kesimlerinin ortak şemsiyesi olacak" taahhüdünde bulunarak Kürdistan Parlamentosu’na teşekkür eden Neçirvan Barzani, “Amacım Irak Federal Hükümeti ile olan tüm sorunları anayasal çerçevede diyalogla çözmek” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ne komşu ülkeler başta olmak üzere Ortadoğu’daki tüm ülkelerle güçlü ve dostça ilişkiler geliştireceklerini kaydeden Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin bölgesel ve uluslararası arenadaki konumunun güçlendirileceğini vurguladı

Neçirvan Barzani, "Kürdistan Bölgesi tüm farklılıklarıyla tüm Kürdistanlılarındır. Bölge Başkanlığı da hiçbir ayrım gözetmeden, irade, talep ve haklarının platformu olacaktır” ifadelerini kullandı.

Neçirvan Barzani'ye kutlama mesajları

Kürdistan Parlamentosu tarafından Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilen Neçirvan Barzani için tebrik mesajları gelmeye devam ediyor.

Neçirvan Barzani’yi telefonla arayan Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, yeni görevinde başarı dileklerini iletti.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümünde Neçirvan Barzani’nin olumlu rolüne değinen Abdulmehdi, önümüzdeki dönemde çözüme kavuşmamış sorunların çözümü için daha fazla çaba gösterilmesini umduğunu belirtti.

Neçirvan Barzani ise, Abdulmehdi’ye teşekkür ederek, sorunların diyalog yoluyla çözümüne vurgu yaptı.

Çavuşoğlu'ndan tebrik

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilen Neçirvan Barzani'yi tebrik etti.

Çavuşoğlu’nun telefon görüşmesinde ikili ilişkilerin gelişimine vurgu yaptığı ifade edildi.

Necmeddin Kerim

Kerkük’ün seçilmiş valisi Necmeddin Kerim de, Neçirvan Barzani’ye gönderdiği tebrik mesajında, Neçirvan Barzani’nin hikmetli siyasetiyle bölgedeki krizler arasında Kürdistan Bölgesi’nin konumunu koruyacağını umduğunu kaydetti.

Beşir Haddad

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşir Haddad ise, Neçirvan Barzani’nin Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Neçirvan Barzani’nin Erbil ile Bağdat arasında çözüme kavuşmamış meselelerin çözümü için bir zemin oluşturmasını beklediklerini belirtti.

Haddad, Kürdistan Bölgesi’nin yeni başkanının Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm siyasi partiler arasında dahi iyi ilişkileri kuracağına olan güveninin tam olduğunu dile getirdi.

Muhammed Halbusi

Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed Halbusi de, Neçirvan Barzani ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, yeni görevinden ötürü tebriklerini iletti.

Öte yandan, Kürdistan Demokrat Partisi – Suriye (KDP-S) tarafından da Neçirvan Barzani için tebrik mesajı yayınlandı.

Neçirvan Barzani için Bağdat ve Erbil’deki çok sayıda büyükelçi ve başkonsolos da tebrik mesajı yayınlarken, ABD’nin DAİŞ’le mücadele eski temsilcisi Brett McGurk ise yayınladığı tebrik mesajında, Ortadoğu’nun içerisinde bulunduğu ortamda Neçirvan Barzani gibi önemli bir ismin liderliğinin önemine dikkat çekti.