Bakan Maruf: 'Başkan Barzani kotanın iadesinde iyi bir rol oynadı'

Bileşen İşlerinden Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, kota sandalyelerinin coğrafya bazında Erbil, Süleymaniye ve Duhok arasında dağıtılmasının “yanlış” ve “parti bazında” alınan bir karar olduğunu savundu.

Bakan Maruf: 'Başkan Barzani kotanın iadesinde iyi bir rol oynadı'

Bakan Aydın Maruf, dün gerçekleştirdiği basın açıklamasında, Başkan Mesud Barzani’nin Kürdistan Parlamentosundaki beş kota koltuğunun bileşenlere iade edilmesinde “iyi” bir rol oynadığını belirtti.

Bileşen İşlerinden Sorumlu Bölge Bakanı, “Beş kota koltuğunun coğrafya bazında, Erbil, Süleymaniye ve Duhok şehirleri arasında dağıtılması yanlıştı ve bu parti bazında yapılan bir işti.” ifadesini kullandı.

Bakan Maruf, tüm etnik ve dini grupların bir sonraki seçimlere katılabilmesi için 20 Ekim 2024 seçimlerinden sonra kota sayısının 5'ten 20'ye çıkarılması çağrısında bulundu.

Ninova ilindeki duruma da değinen Bakan Maruf, “Ninova çok etnikli, farklı bileşenler ve farklı dinlerin yer aldığı bir ildir ancak, bileşenlerin müdürlüklerde pozisyonları yok ve il meclisi kadrolarında sorunlar var.” dedi.