Başkanlık: Amaç Kürdistan'daki istikrarı bozmak

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Erbil'e bağlı Koye ilçesindeki PDK-Rojhilat etkinliğinde yapılan saldırı kınayan bir açıklama yayınladı.

Başkanlık: Amaç Kürdistan'daki istikrarı bozmak

Doğru Kürdistan'ın (Rojhilat - İran Kurdistanı) PDK partilerinden olan ve HDK olarak da bilinen PDK-İ'nin (PDK-Rojhilat) Koye'de bulunan kampında düzenledikleri etkinlik sırasında iki ayrı patlama meydana gelmiş, bu patlama da 6 PDK-İ peşmergesi şehit düşmüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığının resmi sitesinden yapılan açıklamayla saldırı kınanırken, bu tür saldırıların Kürdistan Bölgesindeki istikrarın bozulmak istendiğini belirtildi. Güvenlik güçlerinin saldırının faillerini bir an önce bulması gerektiği vurgulanan mesajda, bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin arttırılması istendi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Dün gece HDK'nin Koye ilçesindeki merkez binasına yapılan saldırıda bir grup Peşmerge ve Asayiş üyesi şehit düşmüş ve yaralanmıştır. Yaşanan terör saldırısını şiddetle kınıyor, şehit düşenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

İlgili kurum ve Asayiş güçleri bir an önce söz konusu saldırının faillerini bularak adalet önüne çıkarmalı, gerekli tebirler alınarak, bir daha böylesi olayların tekrarına izin verilmemelidir.

Terörün amacı; halkı kokutmak, siyasi istikrarı bozmak ve huzuru kaçırmaktır. Bu tür girişimlerin önünün alınması için her türlü önlem alınmalıdır.''