Neçirvan Barzani: Çabalarımızı birleştirip kriz ve sorunları birlikte aşalım

Neçirvan Barzani: Çabalarımızı birleştirip kriz ve sorunları birlikte aşalım

Başkan Neçirvan Barzani, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bayramın Kürdistan’daki tüm ulusal ve dini bileşenler açısından birlik ve beraberlik ruhunu derinleştirme ve tüm tarafların çelişkileri aşma çabasının nihai başarıya ulaşmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak şehit ailelerinin, Peşmergelerin, Kürdistan, Irak ve dünya müslümanlarının, koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların hayatını kurtarmak için canla başla çalışan sağlık çalışanlarının, güvenlik güçleri ve resmi kurumların bayramını kutladı.

“Bayramın Kürdistan’daki tüm ulusal ve dini bileşenler açısından birlik ve beraberlik ruhunu derinleştirme ve tüm tarafların çelişkileri aşma çabasının nihai başarıya ulaşmasına vesile olmasını diliyorum” diyen Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu temelde çalışmaya devam ettiğimiz konusunda Kürdistan halkını temin ederim. Kriz ve zorlukları aşmak, anayasal hak ve değerlerimizi garanti altına almak, Kürdistan Bölgesi'nin statüsü ve prestijini korumak için tüm çabalarımızı birleştirip birlikte çalışmalıyız.

koronavirüsü salgını ile ekonomik sonuçları nedeniyle yaşanan kriz ve zorluklarla karşı karşıya kalan Kürdistan halkının özverisine, sabrına büyük saygı ve takdirle bakıyorum. Umarım gelecek bayramlarımız mutluluk ve güzelliklerle dolu olur ve Kürdistan zorlukları aşmış aydınlık bir geleceğe kavuşmuş olur. Ayrıca tüm sağlık önlemlerini dikkate almanızı umuyorum.

Hepimizin bayramı kutlu olsun, tüm yıllar güzelliklerle dolu olsun, Kürdistan, Irak, bölge, dünya ve tüm insanlık için barış ve huzur diliyorum.”