Batmanlı Mizgin dünya atletizm şampiyonu

Batmanlı Mizgin dünya atletizm şampiyonu

Kenya’nın başkenti Nairobi’de düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda, Batmanlı sporcu Mizgin Ay, kızlar 100 m’de birinci olarak altın madalya kazandı.

Kısa adı IAAF olan Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (International Association of Athletics Federations) tarafından Afrika ülkesi Kenya’nın başkenti Nairobi’de düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda, Batmanlı Kürt kızı Mizgin Ay, kadınlar 100 m’de birinci olarak altın madalya kazandı. Kadınlar 100 m final yarışında 11.62’lik derecesiyle yarışı ilk sırada bitiren Kürt atlet Mizgin Ay, altın madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonanın 100 m elemelerinde ilk seride koşan ve 11.92’lik derecesi ile yarı finale kalan Mizgin Ay, yarıfinalde 11.58 olan Türkiye rekorunu geliştirerek 11.57 saniye ile finale yükseldi. Finalde ise 11.62’lik bir performans sergileyen Kürt kızı Mizgin, yarışını ilk sırada tamamladı ve “Dünya Şampiyonu” oldu.

Dünya şampiyonu Mizgin Ay: "Altın madalya aldığım için gururluyum"

Türkiye millî sporcusu olan Kürt kızı Mizgin Ay, şampiyon olup altın madalya kazandığı için mutlu olduğunu söyledi. Mizgin Ay, yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, “Çok şaşkınım, çok mutluyum. İnanamıyorum” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Batman'da 2000 yılan dünyaya gelen Mizgîn Ay, ailesinin 14 yıl önce mevsimlik işçi olarak geldiği Ankara'nın Beypazarı ilçesine yerleşmesi nedeniyle orada yaşıyor. Şu anda Beypazarı Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi.