Roj Peşmergeleri Efrin'e gidecekler mi?

Roj Peşmergeleri Efrin'e gidecekler mi?

Zerevani Özel Kuvvetler Komutanı General Aziz Veysi, Roj peşmergelerinin Rojava’ya geçmesi gerektiğini belirterek, “Roj peşmergeleri Efrin’e geçerse, aynı ruhla Rojava ‘nın her yerinde Kürtleri savunmak için kanını dökmekten çekinmeyecektir” dedi.

Roj peşmergelerinin Rojava’ya geçmesine karşı çıkan, Demokratik Halk Hareketi (TEV-DEM) ve Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) tepki gösteren Veysi, “TEV-DEM ve PKK’nin bağımsız hareket etmediklerini, bazı güçlerin onlara hükmettiğini ve iradelerinin kendi ellerinde olmadığını” söyledi.

General Eziz Veysi, PYD ve TEV-DEM’in daha önce Kürtlere karşıtlık yapan, işkence eden birçok kişi ve güçlerle ortak hareket ettiğini de sözlerine ekledi.

2012 yılının Şubat ayından bu yana Zerevani Kuvvetleri tarafından eğitilen Rojavalı peşmergeler, Kürdistan Bölgesi’nde IŞİD’e karşı savaşta aktif olarak yer alıyor. Birlik savaşın başından bu yana 40’a yakın şehit verdi.

Sekiz tabur ve iki kadın birliğinden oluşan Rojava peşmergeleri, eğitimlerini tamamladıktan sonra Rojava’ya geçmek istemiş ancak PYD’nin “iç savaş çıkacağı” şeklindeki karşı çıkışı nedeniyle geçiş gerçekleşmemişti.