Bayraktar: Kürdistan Bölgesi'nde 3 Basra'da 3 petrol sahasında ortaklığımız var

Türkiye, Kürdistan Bölgesi'nde petrol konusundaki ortaklığını büyütmek istiyor.

Bayraktar: Kürdistan Bölgesi'nde 3 Basra'da 3 petrol sahasında ortaklığımız var

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki petrol konusundaki ortaklıklarını genişletmek istediklerini belirtirken, Kürdistan Bölgesi ile Basra’da üçer petrol sahasında ortaklıkları olduğunu ve bunu büyütmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bakan Bayraktar, Bakanlık'ta gazetecilere, enerji alanındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Basra'da günlük yaklaşık 15. bin varil petrol üretimi gerçekleştiren üç petrol sahasında ortaklığımız bulunmaktadır.” diyen Bayraktar, Irak'ta çok daha farklı projelerin içerisinde olmayı hedeflediklerini söyledi.

Kürdistan Bölgesi'nde de üç petrol sahasında ortaklıkları olduğunu ve bunu büyütmeyi amaçladıklarını vurgulayan Bakan Bayraktar, Basra'da daha aktif olmak istediklerini dile getirdi.

Alparslan Bayraktar, şu sözleri kullandı:

"Basra'da günlük yaklaşık 15 bin varil petrol üretimi gerçekleştiren üç petrol sahasında ortaklığımız bulunmaktadır. Yeni coğrafyalar, yeni hedeflerimiz var. Bunlardan bir tanesi Somali denizleri. Bir diğer alan olarak Irak'ta çok daha farklı projelerin içerisinde olmak hedefimiz. Kuzey Irak'ta şu anda üç tane petrol sahasında ortaklığımız var ama bunu büyütmek istiyoruz. Basra'da daha aktif olmak istiyoruz. Libya'da hem karada hem de Libya denizlerinde daha aktif olmak istiyoruz. Dolayısıyla buralarda da farklı coğrafyalarda da bu arayışımız devam ediyor."