BBP lideri Destici, 'Kürdistan' haritasını yırttı: Rüyanızda görürsünüz

BBP Başkanı Destici, coğrafi Kürdistan haritasını yırtarak “'Siz bunları ancak rüyalarınızda görürsünüz. Biz de sizin rüyalarınızı, hayallerinizi kabusa çeviririz” dedi.

BBP lideri Destici, 'Kürdistan' haritasını yırttı: Rüyanızda görürsünüz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin merkez ilçe kongresi için geldiği Rize'de, il başkanlığının yeni hizmet binasının açılışına katıldı.

Cumhur İttifakı'nın içinde yer aldıklarını belirten Destici, "2023 seçimlerinde de Cumhur İttifakı hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerinden zaferle çıkacaktır " diye konuştu.

“HDP, Millet İttifakı'nın fiili ortağı”

Cumhur İttifakı'nda herhangi bir kırılma olmadığını belirten Destici, HDP’nin Millet İttifakı’na dahil olduğunu savundu:

"Millet İttifakı'nı oluşturan partilere baktığınızda bir tarafta İYİ Parti, CHP, Saadet ve onun yanında yeni kurulan Deva, Gelecek gibi partiler var ama daha da dikkat çeken PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP var. Bunu ne kadar örtmeye, gizlemeye çalışsalar da HDP'nin, Millet İttifakı'nın fiili ortağı olduğunu biz yerel seçimlerde gördük."

Destici, konuşmasında muhalefetin tutuklu bulunan eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını için çalışma yürüttüğünü kaydetti.

“Rüyalarınızı, hayallerinizi kabusa çeviririz”

Elinde coğrafi Kürdistan haritasını göstererek konuşan ve daha sonra haritayı yırtan Destici, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de 'Kürt sorunu vardır' diyenlere soruyorum, bunu tanımlayın. Kimse çıkıp açıklamıyor çözümünüz ne? PKK, HDP bir an önce hapisten çıksın diye Sayın Kılıçdaroğlu, Akşener, Karamollaoğlu'nun kulis çalışmaları yaptığı açık beyanlarda bulunduğu 37 masum insanın katillerinin azmettiricisi Demirtaş içeriden çıksın diye kampanya başlatanlar; Demirtaş da diyor ki 'Kürt sorunu statüsel bir sorundur.' Yani, 'Biz statü, özerklik, ana dilde eğitim, Anayasa'dan Türk kavramının çıkarılmasını istiyoruz, daha da ileri giderek devlet istiyoruz.' Böyle paçavra haritalar yayınlıyorlar. Hiç Sayın Kılıçdaroğlu, Akşener, Karamollaoğlu, Davutoğlu, Babacan'ın ses yükselttiğini gördünüz mü? Görmediniz ama biz Büyük Birlik Partisi ve Cumhur İttifakı olarak diyoruz ki 'Siz bunları ancak rüyalarınızda görürsünüz. Biz de sizin rüyalarınızı, hayallerinizi kabusa çeviririz. Böyle haritaları ancak rüyanızda görürsünüz."

CHP'nin, Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresini uzatan tezkereye "hayır" oyu vermesine ilişkin değerlendirmede de bulunan Destici, esas nedenin HDP'nin gönlünü yapmak olduğunu iddia etti.