İYİ Parti’li Ağıralioğlu: Kürdistan’ı gündeme sokan Erdoğan’dır

Yurttaşa küfreden Lütfü Türkkan’ın söylediğinin meşrulaştırılamayacağını belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağıralioğlu, “Mukaddesatçı sağdan, Kürdistan lafını siyaset gündemine sokan Sayın Cumhurbaşkanı'dır” dedi.

İYİ Parti’li Ağıralioğlu: Kürdistan’ı gündeme sokan Erdoğan’dır

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayarak İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın bir şehit yakınına yönelik kullandığı küfürlerin asla affedilemeyecek bir davranış olduğunu belirtti.

“Türkkan’ın söylediği söz meşrulaştırılamaz”

"İYİ Parti hakarete uğradığı halde hakaret etmemeyi, rencide edildiği halde kabalık etmemeyi, adaletsizlik gördüğü halde hiç kimseye zulüm etmemeyi kendisi için şiar edinmiş bir partidir. Dolayısıyla hiçbir gerekçe Lütfü Türkkan'ın söylediği söze gerekçe olamaz, meşrulaştıramaz, bu yanlıştır. Bu yanlışın ama ile lakin ile gölgelenmesi, Türk milletine hizmet iddiasında olan bir partinin ve Türk milletinin hiçbir ferdinin karı değildir."

“Türkkan'ı görevden çekiyoruz”

Ağıralioğlu, İYİ Parti'nin, hata yapınca hatasıyla yüzleşebilen, bunun sorumluluğunu taşıyabilen, bedelini ödeyen ve yanlış yapan partili arkadaşını temsil makamından geri çeken bir parti olduğunu dile getirdi.

“Partimiz kurulduğu günden beri çeşitli itham ve hakarete maruz kaldı. Ancak hiçbir gerekçe Lütfü Türkkan'ın yaptığı hatayı görmezden gelemez. Biz hatasının bedelini ödeyen bir partiyiz. Yanlışı yapanı görevden çekmeyi bilir. Bugün de Türkkan'ı görevden çekiyoruz. Bizim kitabımızda böyle bir küfürün, hakaretin yeri yoktur. Biz hata yapanları makamdan çekiyoruz."

"Siyasetin ilkeli yapılması gerekir"

Yavuz Ağıralioğlu, bir gazetecinin, Türkkan'ın, partiden istifa edip etmeyeceğine ilişkin sorusuna, "Bugün bir seçim yapacağız, sonra süreç neyi gerektiriyorsa, milletimize ait sorumluluklarımız neyi gerektiriyorsa onu yapacağız" yanıtını verdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkkan'ın milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde beyanları olduğunun anımsatılması üzerine Ağıralioğlu, "Siyasetin ilkeli yapılması gerekir. Biz hata yapanlarımızı makamlarından el çektiriyoruz. Siz hata yapanları ödüllendiriyor ve taltif ediyorsunuz. Hata yapanları ödüllendiren ve makamlarını yükselten, bize ilke hatırlatması yapamaz. Bizim hassasiyetimiz bellidir. Böyle bir hatayı, kabahati görmezden gelmeyiz. Bunu 'ama, lakin, fakat' ile gölgelemeyiz. kabul edemeyiz" görüşünü paylaştı.

“Kürdistan lafını siyaset gündemine sokan Sayın Cumhurbaşkanı”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Siirt ziyareti sırasında, esnafla arasında geçen "Kürdistan" diyaloğunu da hatırlatan Ağıralioğlu, bu ifadeyi kullanan esnafın, ülkeye huzursuzluk veren bir siyasi aidiyete ait olduğunu belirtti. Ağıralioğlu, "Mukaddesatçı sağdan, Kürdistan lafını siyaset gündemine sokan Sayın Cumhurbaşkanı'dır" sözlerini sarf etti.