Erdoğan: Seçim için en uygun tarih 14 Mayıs

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "14 Mayıs Pazar günü ülkeyi seçime götürmek istiyoruz" dedi.

Erdoğan: Seçim için en uygun tarih 14 Mayıs

Türkiye’de şimdiye kadarki en kapsamlı borç yapılandırma düzenlemesini ele alan kabine toplantısı yapıldı.

3 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, “14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük” dedi.

Erdoğan, “Bilindiği gibi seçim tarihi 18 Haziran'dı. Ancak tarihi, hem Kurban Bayramı arifesine, Hac dönemine hem sınav takvimine hem de ilk ve orta öğretim tatiline denk gelmesi sebebiyle güncelleme ihtiyacı duyduk. Milletin talebini karşılama yanında, milli iradenin en yüksek katılımla ve en ideal şartlarda tecellisini sağlamakla sorumluyuz. 14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük. Anayasa'da belirtilen usullere mütenasip şekilde, ülkemizi bu tarihte seçime götürmek istiyoruz. Bu tarih güncellemesini, Anayasa'ya göre 5'te 3 çoğunlukla Meclis yaparsa, memnuniyet duyarız. Meclis'te gereken çoğunluğun sağlanamaması halinde, Cumhurbaşkanı olarak biz, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesini temin edecek bir takvimle kararımızı alıp, süreci başlatacağız” diye konuştu.

Bu seçimin Türkiye’nin yeni yönetim sisteminin ikinci seçimi olacağını belirten Erdoğan, “2023 hedeflerimizle bütünleşen bu seçim dönemini ülke ve milletimizin geleceği için yeni bir fırsata dönüştürmenin peşindeyiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun üzerinden geçen her kazanıma sahip çıkıyoruz. Vatan toprakları üzerindeki son devletimiz, Cumhuriyetin ilk asrında yapılan her şeyi bundan sonrakinin bir girizgahı olarak kabul ediyoruz” dedi.

“Paris'teki metronun çatısı akıyor”

Cumartesi günü Bursa'da yapılan mitinhin çok verimli geçtiğini belirten Erdoğan, “Bursa'da her bakımdan verimli gün geçirdik. Emniyetten resmi rakamı istedim katılanların sayısının 120 binin bulduğunu emniyet teşkilatı bizlere söyledi. Dün İstanbul'da şehrin ulaşım sistemine çok büyük katkı sağlayacak, Kağıthane'den Havalimanı'na ulaşımı fevkalade kolay hızlı bir projenin açılış törenine katıldık. Paris'te bile yok ha! Paris'teki metronun çatısı akıyor. Paris'e gitmeyenler neyin nerede ne olduğundan haberi yok.

Kılıçdaroğlu’na: Adıyaman’daki Nissibi Köprüsünden bir geçiver

Bunun kaptanı yok mu diye soruyor. Bu şekilde biz 10 tane kaptansız metro yaptık, haberleri yok. Bizim fiilimizin ulaştığı yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Hepsini koyun bir tarafa, siz geçmişinizden bu yana kaç tane köprü yaptınız? Belki onlar bu köprülerden geçmiyordur ha o da olabilir. Biz yaptığımız için geçmeyebilirler. Şanlıurfa Adıyaman arasında Nissibi Köprüsü var Bay Kemal, biliyor musun? Oradan da bir geçiver” ifadelerini kullandı.

“İsveç NATO için bizden destek beklemesin"

İsveç’in NATO’ye üyelik talebi ile ilgili Türkiye’nin öne sürdüğü şartları yineleyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Bireyin hak ve özgürlüklerinin sınırı diğer insanların hak ve özgürlüklerinin başladığı yere kadardır. Hiçbir birey kutsalları aşağılama hakkına sahip değildir. Bu sapkınlığı teşvik edenler veya göz yumanlar hiç şüphesiz sonuçlarının da hesap etmişlerdir. Terör örgütlerine her yerde cirit attıracaksınız, sonra NATO'ya girmek için destek bekleyeceksiniz. Yok öyle bir şey. İsveç NATO için bizden destek beklemesin.”