BCF’nin ikinci yardım konvoyu Rojava’ya ulaştı

Barzani Yardım Vakfı’nın (BCF) ikinci konvoyu tarafından Rojava’ya götürülen 620 çadır, 16 bin battaniye ve temel ihtiyaç maddeleri, Efrin ile Cindirês sakinlerine dağıtıldı.

BCF’nin ikinci yardım konvoyu Rojava’ya ulaştı
Foto:Rudaw

Efrin Halk Temsilcisi Ahmed Hasan Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Başta çadır, battaniye, gıda, çocuk gereksinimleri ve ilaç olmak üzere BCF’nin getirdiği ürünler, son derece ihtiyaç duyulan şeyler. Bu yardımlar Efrin, Cindirês ve çevre köylerdeki halkımız için çok önemliydi” diye konuştu.

Efrin Halk Konseyi Üyesi Dr. Ahmed Yusuf ise “Aramızda olduğu ve Suriye'nin kurtarılmış bölgelerine ulaşan ilk yardım konvoyu olduğu için Barzani Yardım Vakfı'na teşekkür ediyoruz. Tüm yardım imkanlarıyla gelip her ulustan insanların yanında durdular. Psikolojik yardım, tıbbi yardım ve gerekli her şeyi getirdiler” ifadelerini kullandı.

Gözyaşlarına hakim olamayan Nedve Hüseyin de “Deprem oldu, evimiz başımıza yıkıldı. Sabaha kadar yağmurda kaldık. Hacı ağlıyordu ama onu çıkaracak kimse yoktu, kimsemiz yoktu” dedi.

BCF yardım konvoyları, depremden en çok etkilenen bölgelere öncelik vererek akşama kadar yardımları dağıtmaya devam etti.

BFC’nin önümüzdeki günlerde de Efrin ve Cindirês’teki depremzedelere yardım ulaştırmaya devam etmesi planlanıyor.