TEVDEM: Katliamdan Rusya, BM ve HRW sorumludur

TEVDEM: Katliamdan Rusya, BM ve HRW sorumludur

Til Rifat'ta 9'u çocuk 10 sivilin öldürüldüğü katliama ilişkin açıklama yapan TEVDEM, katliamdan Rusya, Birleşmiş Milletler (BM) ve HRW’yi sorumlu tuttu. 

Türkiye ve Türkiye destekli Milli Suriye Ordusu (MSO) güçlerinin dün Rojava'nın Til Rifat kentine yönelik düzenlediği bombardıman sonucu 9’u çocuk 10 kişinin ölümüne ilişkin açıklama yapan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), katliamdan uluslararası güçleri sorumlu tuttu. 

TEVDEM'in yaptığı yazılı açıklamada, "Şehba’da bulunan halkımızın çoğunluğu göçmendir. Efrîn halkı uluslararası güvenlik kararı ile dönüş umudu içerisindedir. Şehba bölgesi, saldırılardan kaynaklı harabe bir kent halindedir. Halkımız bütün yaz ve kış koşullarına rağmen uluslararası kurulardın desteği olmadan bu koşullarda yaşamıştır. Halkımız, dünya kamuoyu gözü önünde katliama uğramıştır. Hangi kanun bu katliama izin veriyor ve uluslararası kanun var mıdır, sivilleri hedef almak reva mıdır? Şehba’da bulunan Efrînli halkımız bombardıman ve her türlü savaş suçuna maruz kalmıştır. Hedef alınanların hepsi sivildir. Kamplarda kalan sivil göçmenler dahi hedef alınmıştır” denildi. 

TEV-DEM olarak Halep’in kuzeyinde güçlerini bulunduran ve Türkiye ile anlaşması olan Rusya’yı sorumlu gördüklerini, bununla birlikte Birleşmiş Milletler (BM) ve İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) sorumluluğuna dikkati çekti. 

Uluslararası ceza mahkemesine çağrıda bulunan TEVDEM, şeyle dedi: “Biz sözümüzün arkasındayız, ahlaki sorumluluklarınızı yerine getirin ve uluslararası bir soruşturmayla suç işleyenleri tespit edin. Bununla birlikte kendi toprakları üzerinde yaşarken teröristler tarafından katledilen Suriyeli her bir çocuğun hakkı sorulmalıdır.”