Belçika Kürt bakana sahip çıktı

Belçika Başbakanı Charles Michel, hükümetinin Kürt kökenli üyesi Devlet Bakanı Zuhal Demir'e yönelik bazı medya kuruluşlarının ortaya attığı "terör destekçisi" yönündeki iddiaların asılsız ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

Belçika Kürt bakana sahip çıktı

Charles Michel Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, Demir ile ilgili olarak hükümet yanlısı medyada yer alan haberlerin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum stratejisinin bir parçası olduğunu" savundu.

Michel, Türk hükümetinin referandum nedeniyle, başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa ülkeleriyle bilinçli olarak kutuplaşmayı seçtiğini belirterek, "Biz Erdoğan'ın kampanya stratejisi ile bizi korkutmasına izin vermeyeceğiz. Bu strateji; provokasyonlarla Türkiye'de ulusal duyguları uyandırıp, kendini kurban yerine koyma stratejisi" dedi.

Belçika Başbakanı, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'de insan hakları, düşünce özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü ilkesinin daha da gerilediğini savundu.

'PKK'ye hiçbir sempati duymuyorum' demişti

Zuhal Demir, geçen ay Belçika federal hükümetinin yoksullukla mücadele, fırsat eşitliği, engelliler ve bilimsel politikalardan sorumlu devlet bakanlığı görevine atanmıştı.

Son dönemde Türkiye'deki bazı medya kuruluşlarında Demir'in "PKK üyesi olduğu ve aktif olarak örgüte destek verdiği" iddiaları ortaya atılmıştı.

Demir ise iddialarla ilgili olarak, "Kürt kökenliyim. Barış yanlısıyım. PKK'ye hiçbir sempati duymuyorum. Kürt kökenli olmam PKK'li olduğum anlamına gelmez. Şiddet hiçbir zaman çözüm olamaz" dedi.