Beraat kararı verilen HDP’li belediye eşbaşkanı göreve iade için İçişleri'ne başvuracak

Diyarbakır-Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya’nın görevden alınmasına gerekçe yapılan davada verilen beraat kararı onandı. Kaya’nın göreve iadesi için başvuru yapılacak.

Beraat kararı verilen HDP’li belediye eşbaşkanı göreve iade için İçişleri'ne başvuracak

2019’daki yerel seçimlerde Ergani’de HDP’den belediye başkanı seçilen Ahmet Kaya, Türkiye İçişleri Bakanlığı’nın hakkındaki soruşturmaları gerekçe göstermesiyle Mart 2020’de görevden uzaklaştırılmış, yerine kayyum olarak atanmıştı.

“Örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla hakkında yürüttüğü soruşturma nedeniyle görevden alınan Kaya’nın beraat kararı, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi tarafından onandı.

İstinaf Mahkemesi de belediye başkanlığı adaylığı nedeniyle partisinin düzenlediği seçim çalışmalarına katılan Kaya'nın bu nedenle “örgüt üyesi olmak” suçunu işlediği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etmesine yapılan itirazı reddetti.  

Kaya’nın avukatları da dosyanın beraatla sonuçlanması üzerine Kaya’nın göreve iadesini istedi. Kaya’nın avukatları göreve iade için İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunmaya hazırlanıyor.