Ömer Öcalan: İstanbul da bizim için Kürdistan’dır

HDP İstanbul İl Örgütü 4’üncü Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Kongre esnasında Rûdaw’a konuşan HDP milletvekili Ömer Öcalan, en fazla Kürt nüfusuna sahip kentin İstanbul olduğuna dikkat çekti. Ferhat Encü de, HDP’nin “halkın içinden çıktığını” söyledi.

Ömer Öcalan: İstanbul da bizim için Kürdistan’dır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, “Şimdi HDP zamanı” sloganıyla 4’üncü Olağan Kongresi'ni düzenledi.

Küçükçekmece’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP’li milletvekilleri ve parti üyeleri katıldı.

Kongrede, “Kürt sorununun çözümü, HDP’ye karşı açılan kapatma davası, siyasi tutukluların durumu, Türkiye’deki ekonomik sorunlar ve geniş bir barış ve demokrasi bloğunun oluşturulması” tartışılan gündemler içerisinde yer aldı.

Kongrede bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Kürt sorununda şiddeti, militarizmi ve inkarı, ırkçılığı, her gün  her alanda canlandıran bu iktidar çöküyor. Çünkü savaşla hiçbir iktidar ayakta kalmadı, kalamayacak” dedi.

Sancar, “Biz en büyük savaş karşıtı birlikteliği oluşturmalıyız. Kürt sorununda savaş politikalarına karşı çıkmalı, demokratik çözümü birlikte savunmalıyız. Bölgede her türlü savaş oyununun içine bu ülkeye sürükleyen bütün politikaları durdurmalı, büyük barış hareketini mutlaka kurmalıyız” diye ekledi.

Kongreye gelenler salonda çalınan müzikler eşliğinde zılgıtlar ve sloganlar atarak halay çekti.

Rûdaw’a konuşan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan da, “Bu kentte yürütülecek çalışmalarda daha fazla Kürt ve Kürdistani havası olacak. Her zaman söylüyoruz; Kürdistanilerin yaşadığı en büyük kent İstanbul’dur. İstanbul da bizim için kürdistan’dır” dedi.  

550 delegenin oy kullandığı kongrede HDP İstanbul İl Örgütünün yeni Eşbaşkanları İlknur Birol ile Ferhat Encü olurken kongrede diğer yöneticiler de belirlendi.

Rûdaw’a konuşan Encü, “Çok mutlu ve gururluyum. Büyük bir heyecan yaşıyorum. Tabi Şırnak’tan, Roboski’den gelen benim gibi bir gencin bu düzeye gelmesi HDP’nin halkın içinden çıktığını gösteriyor. HDP halkların talebi temelinde kuruldu. İstanbul eşbaşkanlığı görevi de benim için onurdur” ifadelerini kullandı.

HDP’nin yeni yönetimi, bundan sonra daha fazla meydanlarda olacakları ve seçim için daha yoğun çalışacakları mesajı verdi.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı binlerce kişinin katıldığı kongreye ilişkin bir açıklama yayınladı. Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bu 'tespitler' üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı.