Biden: Türkiye'ye F-16 uçaklarını satabileceğimizden eminim

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımını desteklemeye devam edeceğinden ve Türkiye’ye F-16 savaş uçaklarını satabileceklerinden emin olduğunu söyledi.

Biden: Türkiye'ye F-16 uçaklarını satabileceğimizden eminim

Biden, Litvanya'daki NATO Zirvesi'nin ardından Finlandiya'ya gitmek üzere uçağa binmeden önce gazetecilerin sorularını cevapladı.

Türkiye'ye F-16 satışına karşı çıkan Senatör Bob Menendez'in itirazından vazgeçip geçmeyeceği sorusunu cevaplayan Biden, "Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya girmesini desteklemeye devam edeceğinden ve o F-16'ları satabileceğimizden eminim" diye konuştu.

“Şu anda NATO'da olup olmaması önemli değil"

Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yaptığı ikili görüşmenin de çok iyi geçtiğini kaydetti.

Ukrayna'nın NATO'ya katılımı konusuna da değinen Biden, "Savaş bitene kadar değil. Zelenski'nin anladığı bir şey var ki müttefikler tarafından kabul edilen taahhütlere sahip olduğu sürece şu anda NATO'da olup olmaması önemli değil" ifadelerini kullandı.,

ABD Başkanı Biden ile Türkiye Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan Litvanya’daki NATO zirvesi kapsamında bir araya gelerek Türkiye’ye F-16 savaş uçaklarının satışı ile İsveç’in NATO’ya katılımı konularını ele almışlardı.