Biden'dan IŞİD'in 'Horasan kolu' açıklaması: Sizinle işimiz bitmedi

ABD Başkanı Biden, bölgede faaliyet gösteren IŞİD Horasan kolu için "Sizinle işimiz bitmedi. Bunu yapmak için orada olmamız gerekmiyor" dedi.

Biden'dan IŞİD'in 'Horasan kolu' açıklaması: Sizinle işimiz bitmedi

Taliban'ın ele geçirdiği Afganistan'dan tahliye operasyonlarının tamamlanmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden ulusa sesleniş konuşması yaparak, çekilme kararının arkasında durduğunu bir kez daha vurguladı.

Çekilme kararının sorumluluğunun kendisine ait olduğunu yineleyen ve başkent Kabil'deki tahliye operasyonunu "olağanüstü başarılı" sözleriyle niteleyen Biden, "Yaklaşık 200 Amerikalı hâlâ Afganistan'da ve bazıları ülkeden ayrılmak istiyor. İsterlerse tüm Amerikalıları Afganistan'dan çıkarmaya kararlıyız" dedi.

Biden, IŞİD'in Horasan kolu olarak bilinen IŞİD-H'ye karşı mücadelelerinin devam edeceğini "Sizinle işimiz bitmedi" sözleriyle dile getirdi ve "Bunu yapmak için orada olmamız gerekmiyor" ifadelerini de ekledi.

"Amerikan halkına dürüst davranma zamanı" diyen Biden, ABD askerlerini yeniden bölgeye göndermenin bir amacının olmayacağını söyledi, "10 yıl daha sürecek bir savaş dönemi başlatmayı reddediyorum" dedi.

Biden, ABD'nin önündeki iki seçeneğin, "Afganistan'dan çekilmek ya da savaşı yükseltmek" olduğunu söyleyerek, çekilmenin ABD için en iyi seçenek olduğunu belirtti.