Mazlum Abdi: Verilen sözler tutulursa bölgede istikrar hakim olur

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, ABD’li yetkililerin Suriye’deki politika ve konumlarında değişiklik olmayacağını kendilerine aktardığını belirterek, verilen sözlerin tutulması durumunda bölgede istikrarın hakim olmasını beklediklerini söyledi.

Mazlum Abdi: Verilen sözler tutulursa bölgede istikrar hakim olur
Washington Post, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Merkez Komutanlığı Başkanı General Kenneth F. McKenzie ve Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Joey Hood’un Kuzey ve Doğu Suriye’de temaslarının ardından Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani ile görüştü.
Washington Post Bağdat Büro Şefi Louisa Loveluck’a konuşan Kobani, Biden yönetiminin göreve başlamasının ardından ABD ile ilişkilerin düzeldiğini belirterek, sözlerin tutulması durumunda Kuzey ve Doğu Suriye’de göreli istikrarın hakim olmasını beklediğini söyledi.
Çatışma riski uyarısı 
ABD’li yetkililerin son dönemde kendilerini ziyaret ettiğinde Suriye’deki politika ve konumlarında hiçbir değişiklik olmayacağını aktardığını belirten Kobani, “Bölgemizin taraflar arasında bir çatışma alanı olmasını istemiyoruz. Diğer tarafları saldırıdan kaçınmayı ve olayları tırmandırmamaya çağırıyoruz” dedi.
Kobani, terör örgütü IŞİD’in tehditlerinin sürdüğünü ve yakalanan IŞİD’lilerin tutulduğu merkezlerle ilgili endişelerini de dile getirdi.
(MA)