Mazlum Abdi'den Türkiye'ye suçlama

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik hava saldırılarına ilişkin açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, "Altyapının tahrip edilmesi savaş suçu anlamına gelir” dedi.

Mazlum Abdi'den Türkiye'ye suçlama

DSG Genel Komutanı Abdi, Ankara'daki saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Rojava'ya başlattığı saldırılara ilişkin X hesabından açıklama yaptı.

Türkiye'nin son 72 saatte Rojava Özerk Yönetimi’nin kontrolündeki alanlarda bulunan 145'ten fazla noktayı bombaladığını belirten Mazlum Abdi, bombalanan hedefler arasında elektrik santralleri ve su tesisleri olduğu bilgisini de paylaştı.

Abdi, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz 72 saat içinde Türkiye, güvenli bölgemizde elektrik santralleri, su ve enerji tesisleri, hastaneler ve okulların da aralarında bulunduğu 145'ten fazla noktayı hedef aldı.

Türkiye'nin son saldırısı, doğrudan düşmanca siyasi niyetlerle ve sivil yaşamı bozmaya yönelik kasıtlı bir girişimle AANES'in çabalarını ve yeteneklerini baltalamayı amaçlıyordu.

Bu, IŞİD'in yenilgiye uğratılmasının ardından istikrarı sağlamak ve yerel halka hizmet etmek için çalışan sivil toplum kuruluşlarının ve kurumların çalışmalarına ve uluslararası çabalara yönelik bir saldırıdır. Altyapının tahrip edilmesi savaş suçu anlamına gelir ve bundan daha hafif olarak tanımlanamaz.”

Özerk Yönetim, 4-7 Ekim 2023 tarihleri arasında Türk ordusunun Rojava’ya insansız hava araçlarıyla 40'tan fazla hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu. Saldırılar sonucunda 15 kişinin hayatını kaybettiği 10 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.