DSG: Rojava sınırında 7 asker öldürüldü

DSG, yaptığı açıklamada Rojava sınırında 7 askerin yaşamını yitirdiğini belirtti.

DSG: Rojava sınırında 7 asker öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın İrtibat Merkezi, yazılı açıklama yaptı.

DSG, Urfa, Antep ve Mardin sınırlarında TSK’ya yönelik 3 ayrı eylem gerçekleştirdiğini aktardı.  

Görüntülere yer verilen açıklamada, Urfa’nın Birecik ilçesinin Çiçekalan Karakolu’na yakın bir noktaya yönelik yapılan eylemde, 1’i subay 6 askerin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaşıldı.

Antep’in Karkamış ilçesine bağlı Köprübatı Karakolu’na yönelik eylemde ise ölü ve yaralı sayısının tespit edilemediği kaydedildi.

Mardin sınırında da kirpi tipi araca yönelik saldırıda, bir askerin yaşamını yitirdiği, 3 askerin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada aynı zamanda 16 Ağustos’ta Kobani’de bir çocuğun hayatını kaybettiği bilgisi de paylaşılırken Türkiye’ye ait silahlı insansız hava aracının (SİHA) Amude kırsalında Öz Savunma Güçleri’nin noktasına yönelik bir saldırı düzenlediği ve bombardıman sonucunda 5 DSG üyesinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

 

MSB’den açıklama: 7 YPG'li öldürüldü

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “Fırat Kalkanı” bölgesinde 7 DSG üyesinin hayatını kaybettiğini belirtti.

MSB'den yapılan açıklamada, "Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesine saldırı hazırlığında oldukları belirlenen 7 PKK/YPG'li terörist, kahraman Komandolarımız tarafından etkisiz hale getirildi” ifadelerine yer verildi.