DSG'den Kureyşi’nin öldürülmesine ilişkin açıklama

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) IŞİD lideri Ebu Hasan el Haşimi el Kureyşi’nin öldürülmesinde güçlerinin yer almadığını açıkladı. DSG açıklamasında, “Bizim için öncelikli olan bölgenin güvenliğini sağlamak ve her türlü saldırıdan korumaktır” denildi.

DSG'den Kureyşi’nin öldürülmesine ilişkin açıklama

IŞİD’in bir sözcüsü bugün Telegram kanalı üzerinden paylaştığı sesli mesajda, Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi'nin öldürüldüğünü söyledi ancak Kureyşi'nin nerede ve ne zaman öldürüldüğü hakkında ayrıntı vermedi.

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığından (CENTCOM) dün yapılan açıklamada, Kureyşi’nin Özgür Suriye Ordusu tarafından Dara’da öldürüldüğü belirtmişti.

DSG  Basın ve İrtibat Merkezi, güçlerinin IŞİD lideri Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi'nin öldürülmesi ile bir ilişkilerinin bulunmadığını açıkladı.

DSG açıklamasında, güçlerinin Türkiye’nin saldırılarına karşı Rojava ve Suriye’nin kuzey ile doğusunun korunmasının en önemli görevi olduğu belirtildi ve IŞİD’e yönelik operasyonlar ile olası saldırıların engellendiği belirtildi. DSG IŞİD üyelerinin tutulduğu hapisaneler ile kampların da sıkı bir şekilde korunduğu kaydedildi.