Bingöl Kiğı'da Doğa ve Kültür Festivali yasaklandı

Kiğı Dernekler Birliği tarafından düzenlenmek istenen Kiğı Doğa ve Kültür Festivali kaymakamlık tarafından yasaklandı.

Bingöl Kiğı'da Doğa ve Kültür Festivali yasaklandı

Kiğı Dernekler Birliği (KİDEB) tarafından 12-13 Ağustos tarihlerinde düzenlenmek istenen Kiğı Doğa ve Kültür Festivali kaymakamlık tarafından yasaklandı.

Yasaklama kararına ilişkin açıklama yapan Festı̇val Tertı̇p Komı̇tesı̇, kaymakamlıkla yapılan görüşmede festivale ilişkin her türlü yardımın yapılacağının söylendiği ancak başvurudan 28 gün sonra ilçede festı̇val alanı bulunmadığı öne sürülerek festivale izin verilmediğini duyurdu.

Festival davet metni

2012’ye kadar ilçede başarılı festı̇valler yapıldığını hatırlatan festival komitesi, “Bu tutumun ı̇yı̇ nı̇yetlı̇ olmadığı gı̇bı̇ festı̇val ı̇çı̇n göstermı̇ş olduğumuz çabanın zı̇yan olduğunu belı̇rtmek ı̇sterı̇z. Esas olarak Kiğı halkına ve esnafına yapılmış bı̇r kötülüktür. Yurdun her bölgesı̇nde yapılan bu tür etkı̇nlı̇klerı̇ Kiğı’da yasaklamak akla zı̇yandır” dedi.

Açıklamada, "Amacımız Kiğı halkına yakışır bir programla birlikte olmaktı, Kürtçe şarkılar söyleyip birlikte halaya durmaktı" ifadelerine yer verildi.

Festival Tertip Komitesi açıklaması

Festivalde Mikail Aslan, Zınar Sozdar, Hozan Şeref, Yılmaz Çelik ve Baran Bozyel gibi sanatçıların sahne alması bekleniyordu.

Öte yandan festival çerçevesinde deprem ve tarım, hayvancılık ve arıcılık konulu iki ayrı panel gerçekleştirilecekti.

Festivalin programı