Birleşmiş Milletler,BM’den Erbil ve Bağdat’a: Askeri güce karşıyız

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Ferhan Heq, “Hiçbir BM üyesi Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların askeri güçle çözülmesini desteklemiyor” dedi.

Birleşmiş Milletler,BM’den Erbil ve Bağdat’a: Askeri güce karşıyız

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Ferhan Heq, “Hiçbir BM üyesi Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların askeri güçle çözülmesini desteklemiyor” dedi.

New York’taki BM binasında düzenlediği basın toplantısında Ferhan Heq, Bağdat ve Erbil arasındaki ilişkinin gerginleşmesine yönelik Rûdaw muhabirinin sorusunu yanıtladı.

Ferhan Heq, Erbil ve Bağdat arasında diyaloğun yapılması çağrısında bulunarak, 140.Madde kapsamındaki bölgelerde savaşın yaşanmasının uluslararası devletlerin karşı olduğu bir durum olduğunu dile getirdi.

Hiçbir BM üyesinin Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların askeri güçle çözülmesini desteklemediğini  vurgulayan Heq, “Özellikle 140.Madde kapsamındaki bölgelerde güç kullanılmasına karşıyız” dedi.

Ferhan Heq, “Irak’ta ilgili taraflarla görüşen temsilcimiz bulunuyor. Sorunların diyalog ve uzlaşı yoluyla çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.