Bitcoin yükselmeye devam ediyor

Bitcoin yükselmeye devam ediyor

2007 yılından beri resmi olarak internet üzerinden işlem gören yeni dijital para birimi Bitcoin, değerini yükseltmeye devam ediyor.

Son yükselişiyle 2384 dolardan işlem gören Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Google verilerine göre ABD’de en çok aranan beş kelimeden biri haline gelen Bitcoin, bağlı olduğu bir ulus hatta fiziksel halde olmayan dijital ortamlardaki rakamlardan ibaret.

Bitcoin'in tüm bunlara rağmen altın gibi değerli bir madenden çok daha değerli hale gelmesi uzun süre kulislerde gündeme gelirken bu durum Bitcoin'e yapılan yatırımları da arttırdı. 

2017’ye hızlı bir giriş yapan Bitcoin, ilk haftada yüzde 20 değer kazanmıştı. Daha sonra Çin’in müdahalesinin yarattığı endişe sebebiyle para birimi yüzde 35 değer kaybetmesine rağmen o tarihten beri sürekli değer kazandı.

Mart ayında, SEC iki Bitcoin borsa yatırım fonunun planlarını reddetmişti. SEC gerekçe olarak Bitcoin’in bir ülke tarafından sahteciliğe karşı korunmamasını göstermişti. Ancak SEC tarafından yapılan yeni bir açıklamada, kararın tekrar gözden geçirilebileceği belirtilmişti.

Nisan’ın başında Japonya’dan yapılan bir açıklamayla Bitcoin yasal bir ödeme yöntemi olarak kabul edildi. Daha sonra Rusya da Bitcoin’i ve diğer kripto paraları 2018’den itibaren kabul edebileceğini duyurmuştu.

Tüm bunların yanı sıra Bitcoin artık fiziksel mağazalarda da kabul edilmeye başlanıyor. Bu yaz itibariyle Japonya'da 250 bin işletmenin Bitcoin ile ödemeyi kabul edeceği bildirildi.