Borrell: 'NATO Erbil'de ikinci bir karargah açmayı planlıyor'

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, NATO’nun Kürdistan'ın Erbil kentinde ikinci bir karargah açmayı planladığını açıkladı.

Borrell: 'NATO Erbil'de ikinci bir karargah açmayı planlıyor'
Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Başkan Neçirvan Barzani, Erbil’de ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Basın toplantısında konuşan Borrell, Avrupalı ​​askeri danışmanların Kürdistan'daki çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
 
Borrell, Kürdistan Bölgesi’nin Irak’ın ve bölgenin istikrarında önemli rol oynadığını, Erbil ve Bağdat arasında iyi ilişkileri görmekten memnuniyet duyacaklarını ve bu ilişkileri güçlendirmeye çalışacaklarını kaydetti.
 
Avrupa Birliği’nin, terör örgütü IŞİD’e karşı Kürdistan bölgesini desteklemeye kararlı olduğunu aktaran Borrell, örgütün henüz bitmediğinin bilincinde olduklarını ifade etti
 
Borrell, Erbil’de askeri danışmanlar için ikinci bir NATO karargahının açılmasının yanı sıra AB’ye ait askeri danışmanların Kürdistan'daki çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.