Bülent Arınç'tan Yılmaz Güney anmasına tepki

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Yılmaz Güney'in ölüm yıl dönümünde yayınladığı anma mesajına tepki gösterdi.

Bülent Arınç'tan Yılmaz Güney anmasına tepki

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, sinemanın "Çirkin Kral" lakaplı sanatçısı, oyuncu, yönetmen, senarist ve yazar Yılmaz Güney'in ölüm yıl dönümünde yaptığı paylaşımda, "Sinemamızın 'Çirkin Kral' lakaplı oyuncusu, senarist, yönetmen ve yazar Yılmaz Güney'i ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) ve Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Bakanlığın yayımlamış olduğu mesaja, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla tepki gösterdi.
Bülent Arınç'tan Yılmaz Güney anmasına tepki
 
Arınç, " Fikirler, şahıslar eleştirilebilir; ifade hürriyeti kutsaldır. Ahmet Kaya, Nazım Hikmet vs. isimleri eleştirebilir ya da fikirlerini benimseyebilirsiniz. Herkesin de buna saygı duyması gerekir. Ancak fikirlere ve sanata duyulan saygı, bir katile paravan olamaz. Devletin hâkimine silah doğrultmuş, öldürmüş ve bundan dolayı hüküm giymiş bir ismin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'saygıyla anılmasını 'kınıyorum." ifadelerini kullandı.