Cemil Bayık: Kürtler tarihi bir süreçten geçiyor

Cemil Bayık: Kürtler tarihi bir süreçten geçiyor

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Kürdistan Ulusal Kongresinin 19.uncu olağan Kongresine yazılı bir mesaj gönderdi. Kürtlerin zor ama tarihi bir süreçten geçtiğini belirten Bayık, Yaşanan bu süreçte Kürt ulusal birliğinin önemine işaret etti.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık Kürdistan Ulusal Kongresinin 19.uncu olağan Kongresine yazılı bir mesaj gönderdi.

Ortadoğu’da yaşananları birinci dünya savaşı sürecine benzetten Cemil Bayık, bugün yaşananları 3. dünya savaşı olarak tanımladı.

Bayık "Kürt halkının düşmanlarının bu süreçte var olan tüm askeri, diplomatik, ekonomik ve jeopolitik güçlerini ortaya koyarak Kürt soykırımını tamamlamak istediklerini" savundu. 

KCK Eşbaşkanı, bu politikanın uygulayıcısının ise Türkiye ve başındaki Erdoğan olduğunu ifade etti.

Başka güçlerin de Kürtler üzerinde aynı politikaları yürüttüğünü savunan Cemil Bayık, "Eğer Kürt özgürlük ve demokrasi mücadelesi başarıya ulaşmazsa Güney Kürdistan’daki kazanımlarda tehlikeye girecektir" dedi.

Kürt sorunun çözümü konusunda bu güçlerin tutumunun ortaklaştığını ifade eden Bayık, bu nedenle Kürt siyasi güçlerinin de ulusal çıkarlar doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Cemil Bayık, Rojava’daki saldırılara karşı Kürt halkı ve siyasetinin duruşunun Ulusal birliğin oluşması için önemli bir zemin oluşturduğunu vurguladı.