PKK’li Kalkan: Demirtaş İmralı’ya hesap verecek ama...

PKK kurucularından Duran Kalkan, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Edirne'deki, en büyük hesabı İmralı'dakine verecek” şeklindeki açıklamasına ilişkin, “Sadece Selahattin Demirtaş değil, herkes, hepimiz İmralı’ya hesap vermek durumundayız. En çok da bu sözü söyleyen verecek tabi” yorumunu yaptı.

PKK’li Kalkan: Demirtaş İmralı’ya hesap verecek ama...

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamanın yankıları sürüyor.

Erdoğan konuşmasında, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ın ismini anmadan, aralarında "hesaplaşma" olduğunu ima etti.

Erdoğan, "Edirne'deki, en büyük hesabı İmralı'dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onlarında kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar" dedi.

“İmralı’ya herkes hesap verecek”

PKK Yürütme Komite üyesi Duran Kalkan ise, örgüte yakın bri televizyon kanalına yaptığı açıklamda, İmralı’nın “hukukla kurulmuş bir cezaevi olmadığını” savundu.

Kalkan, “Her ne kadar AKP-MHP hükumeti İmralı’yı yürütse de, gerçekten de rolleri gardiyanlıktır. Aslında İmralı uluslararası bir zindan, bir rehine odası” diye konuştu.

Erdoğan’ın gündemdeki sözlerine de değinen Kalkan, şu ifadeleri kullandı:

“Evet Önder Apo’ya hesap vermek gerekiyor. İmralı’ya herkes hesap verecek. İmralı işkence ve tecrit sistemini 23 yıldır böyle tutuluyor. Bundan herkes, hepimiz sorumluyuz.  Orada tutulan her şeye çözüm getirecek bir iradedir, zihniyettir, özgürlük düşüncesidir. Onun böyle tutulması elbetteki sorumluluk yüklüyor. Dolayısıyla evet, sadece Selahattin Demirtaş değil aslında herkes, hepimiz İmralı’ya hesap vermek durumundayız. Eğer böyle ele alırsak en çok hesabı kim verecek? Bu sözü söyleyen verecek tabi, Tayyip Edoğan verecek. İmralı’da bu kadar ağırlaştırılmış baskı ve tecriti ortaya çıkartan ve İmralı’yı kendi iktidarı için sözde kullanmaya çalışan kişi en çok aslında İmralı karşısında hesap verici konumunda. Bunu da asla unutmamalı.”

Demirtaş ne demişti

Sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayan Demirtaş da, “Siyasetçiler halka, partisine, parlamentoya, BAĞIMSIZ yargıya hesap verir. Sen benim için ‘kaygılanmayı’ bırak da kendi vereceğin hesabı düşün” sözleri ile Erdoğan’a yanıt vermişti