PKK’den askeri güçlerine deprem için talimat

PKK üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık, deprem felaketi nedeniyle Türkiye’de herhangi bir saldırı gerçekleştirilmemesi için askeri güçlerine çağrıda bulundu.

PKK’den askeri güçlerine deprem için talimat

ANF’nin haberine göre, 10 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Maraş merkezli depremlerin ardından bir mesaj yayınlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Askeri eylemler yapan tüm güçlerimize çağrıda bulunuyoruz; Türkiye’de, metropollerde, şehirlerde yapılan askeri eylemleri durdurun” dedi.

Bakyık, “Türk devleti üzerimize gelmediği, bize saldırmadığı sürece eylem yapmama kararı aldık. Halkımızın acıları dinene kadar, yaralarını sarana kadar bu kararımız geçerlidir” ifadesini kullandı.

“Toplumun yaşadıkları bizi çok etkiledi” diyen Bayık, “Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yine yaşamını yitirenlerin ailelerine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyorum. Çektiğiniz acıları hissediyor ve yaşıyoruz” diye belirtti.

Tüm dünyada depremler yaşandığını ve birçok ülkenin tedbir aldığını kaydeden Bayık, “Fakat Türkiye’ye baktığımızda tedbir alınmadığı için böyle felaketler yaşanıyor. Hala binlerce insanımız hala enkaz altında. İnsanlarımızın enkaz altından çıkarılması lazım. Çünkü kış mevsimidir, kar var, yağmur var, hava soğuk. Eğer bir an önce enkaz altından çıkarılmazlarsa soğuktan yaşamını yitirebilirler. Bu yüzden herkes tüm imkanlarını seferber etmelidir” dedi.

Devletin deprem için yeterince tedbir almadığını savunan Bayık, “Bayık, Eğer Türk devleti de Japonya gibi tedbir alsaydı bugünkü acılar yaşanmazdı. Binlerce bina yıkılmazdı, şehirler, köyler yıkılmazdı. Binlerce insan yaşamını yitirmezdi, yaralanmazdı” yorumunu yaptı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afet bölgelerinde OHAL ilan edilmesi kararını eleştiren Bayık, “OHAL ilan etmelerinin sebebi depremin üstünü örtmek. Halkın acılarını, çığlıklarını bastırmak istiyor ki bu acılar, çığlıklar kimseye ulaşmasın. Yaşanan sorunları kimsenin duymaması için de basınını harekete geçirmiş” eleştirisini yaptı.