CENTCOM Suriye'deki IŞİD mevzilerini vurdu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), dün Suriye'deki IŞİD noktalarına hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

CENTCOM Suriye'deki IŞİD mevzilerini vurdu

CENTCOM’un X hesabında yapılan açıklamada, ABD güçlerinin "11 Ekim sabahının erken saatlerinde Suriye'de birden fazla IŞİD noktasına bir dizi hava saldırısı düzenlediği" bildirildi.

Açıklamada, "Operasyonlar, IŞİD'in ABD'ye, müttefiklerine ve bölgedeki sivillere karşı saldırılar planlama, organize etme ve gerçekleştirme yeteneğini bozacak" denildi.

CENTCOM'un değerlendirmelerine göre saldırılarda sivil can kaybı yaşanmadı. Saldırıların nerelere düzenlendiği hakkında ayrıntı verilmedi.

IŞİD, 2014 yılında Suriye'de geniş bir coğrafyayı işgal etti. Örgüt, 2019 yılında şiddetli çatışmaların ardından yenildi; ancak bombalama, vur-kaç saldırıları ve insan kaçırma eylemleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Suriye'de yaklaşık 900 Amerikan askeri bulunuyor. ABD, Suriye’de IŞİD'e karşı mücadelede Kürtlerin liderliğindeki Demokratik Suriye Güçleri'ni (DSG) destekliyor.

Geçen ay, ABD ordusu Suriye'de düzenlenen iki hava saldırısında IŞİD ve El Kaide bağlantılı 37 Hurras al-Din üyesi ve liderinin öldürüldüğünü duyurdu.

CENTCOM'a göre, birkaç gün önce, Suriye'nin merkezindeki bir IŞİD eğitim kampına düzenlenen "büyük çaplı" bir hava saldırısında da "en az dört üst düzey lider de dahil olmak üzere 28 IŞİD mensubu" öldürüldü.