Beşar Esad'tan Erdoğan'a ağır hakaret: "Hırsız"

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hırsız olarak tanımladı.

Beşar Esad'tan Erdoğan'a ağır hakaret: "Hırsız"

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "hırsız" olarak tanımladı.

Suriye'nin kuzeyine saldırılar başladığında "çeşitli politik ve askeri güçlerle saldırıları durdurmak için işbirliğine giriştiklerini" vurgulayan Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "fabrikaları, buğdayı ve petrolü çalan hırsız bugün de toprakları çalan" biri olarak tanımladı.

"Sahadaki çeşitli politik ve askeri güçler ile iletişim ilk adımımızdı ve direnecek gruplara destek sağlayacağımıza hazır olduğumuzu ifade ettik", diyen Esad, "Bu politik bir karar olmaktan ziyade, anayasal ve ulusal bir görevdi ve bunu yapmasaydık, vatanımızı hakketmemiş olacaktık." şeklinde konuştu.

Suriye'nin tüm bölgelerinin eşit öneme sahip olduğunu dile getiren Esad, bununla birlikte sahadaki askeri durumun yüksek önceliğe sahip olduğuna dikkat çekti.

"Saldırı veya hırsızlığa maruz kaldığımızda birbirimize kenetlenmeli ve diğerleriyle işbirliği gerçekleştirmeliyiz" diyen Esad, böylesi durumlarda tüm politik ve askeri güçlerle işbirliği ve birliğin önemine dikkat çekti.

İdlib'deki durumla ilgili olarak, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “İdlib savaşının Suriye'nin tüm bölgelerindeki mevcut kaos ve terörün çözülmesinin temeli olduğunu söylediklerini” dile getirdi.