Cep Telefonlarına havadan radyo ışınlı şarj

Mobile telefon teknolojisi her geçen gün biraz daha gelişiyor. Şarj süreleri artan telefonların yanısıra, kablosuz şarj seçenekleri de kullanıcıların hizmetine sunulmaya başlıyor.

Cep Telefonlarına havadan radyo ışınlı şarj

Mobil telefon teknolojisi her geçen gün biraz daha gelişiyor. Şarj süreleri artan telefonların yanısıra, kablosuz şarj seçenekleri de kullanıcıların hizmetine sunulmaya başlıyor.

Teknolojideki liderliğini Çin ve diğer rakiplerine kaptırmamak için ticaret savaşları da dahil tüm yöntemlere başvuran ABD, bu kez de kablosuz şarj duyurusunun geldiği ülke oldu.

Chip'teki habere göre, ABD Federal Haberleşme Komisyonu (FCC), Ossia tarafından üretilen radyo ışınımlı kablosuz şarj teknolojisine onay verdi. Bu da, cep telefonu ve bilgisayarların önümüzdeki dönemde tümüyle kablosuz yani havadan radyo ışınları aracılığıyla şarj edilmesi anlamına geliyor.

Üretilen teknoloji sayesinde, kablo ve fiziksel bir ped zorunluluğu ortadan kalkıyor. Mobil telefonlar ve bilgisayarlar havadan şarj edilebilecek. Bunu da radyo dalgaları sağlayacak.

Kabloya alternatif olarak ped yöntemi geliştirilmiş ve kablo olmada, bir ped üzerine bırakılan telefonlar şarj edilebiliyordu.  Ossia adında bir teknoloji şirketi, bir süredir bu teknolojiyi gerçek manada "tamamen" kablosuz yapıya dönüştürmek için uğraş veriyor. Sonunda da verdikleri bu savaşı kazanmış gibi görünüyorlar.