CHP, Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatıyor

CHP, Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatıyor

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından olağanüstü olarak toplanan CHP’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Kararı verenler bu kararın altında kalacak” diyerek, yarın Ankara’dan İstanbul’a adalet yürüyüşü başlatacaklarını duyurdu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada: "Hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayışla, hangi hukukla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaktır" dedi. Yarın yapılacak yürüyüşe ilişkin ise Kılıçdaroğlu şu açıklamalarda bulundu:

Yarın saat 11.00'de Güvenpark'ta olacağım. Elimde sadece bir afiş olacak; adalet yazacak üzerinde, adalet. Dünyanın en soylu kavramıdır adalet. Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? Adaletin olmadığı bir devlet mi olur? Devletin temeline, adaletin temeline dinamit koyuyorlar. Yarın saat 11.00'de Güvenpark'ta olacağım ve bir yürüyüş başlatacağız: Demokrasi bu ülkeye gelinceye kadar, adalet bu ülkeye gelinceye kadar.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP’lilerle birlikte Ankara'dan (Güven Park) İstanbul'a (Maltepe Cezaevi) kadar yürüyüş yapacağı bildirildi.