CHP ve DEM Parti ‘protokol’ iddiasını yalanladı, belgenin sahte olduğunu duyurdu

CHP ve DEM Parti arasında İstanbul için yerel seçimler dolayısıyla protokol yapıldığı iddia edildi.

CHP ve DEM Parti ‘protokol’ iddiasını yalanladı, belgenin sahte olduğunu duyurdu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve DEM Parti İstanbul İl Eş Başkanı Murat Kalmaz ile DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş belgenin sahte olduğunu açıkladı. “Belgenin” altındaki imzanın taklit bile edilemediğini söyleyen Meral Danış Beştaş, "Bu sahtekarlığı yapanların ortaya çıkarılması lazım" dedi.

İstanbul'da CHP ve DEM Parti arasında yerel seçimler nedeniyle bir protokol yapıldığına dair sosyal medyada yayılan belgenin gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

Meral Danış Beştaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, dolaşıma sokulan belgenin sahte olduğunu duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Beştaş, “Dolaşıma sokulan aşağıdaki kağıt parçası külliyen yalan. İmza bile taklit edilememiş. Bu sahtekarlığı yapanların bir an önce ortaya çıkarılması lazım… Sahtekarların, yalancıların peşini bırakmayacağız” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de belgenin kesinlikle gerçek dışı olduğunu, imzaların da taklit edildiğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun ve DEM Parti İstanbul İl Başkanı Murat Kalmaz da belgenin asılsız olduğunu ve böyle bir protokol yapılmadığını ifade etti.

Sahte olduğu açıklanan belgede CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEM Parti İstanbul İl Eş Başkanları Murat Kalmaz ve Gonca Yangöz ile DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş’ın “imzaları” bulunuyor.