CHP'li Levent Gök Roboski'de: Devlet sorumlu olduğu için unutturmaya çalışıyorlar

CHP Milletvekili Levent Gök, 34 Kürd'ün öldürüldüğü Roboski Katliamı'nın yıl dönümü öncesi mezarlıkta aileler ile buluştu. Gök, “Devletin bütün üst kademesinin sorumluluğunda olan bir olaydır. Bu yüzden unutturmaya çalışıyorlar" dedi.

CHP'li Levent Gök Roboski'de: Devlet sorumlu olduğu için unutturmaya çalışıyorlar
Foto:ANKA
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, 28 Aralık 2011'de 34 yurttaşın öldürüldüğü Roboski Katliamı'nın yıl dönümü öncesi mezarlıkta aileler ile buluştu.
 
Uludere Alt Komisyonu üyelerinden de olan Gök burada yaptığı açıklamada "Çok berrak bir olaydır. Çok net olduğu için adalet Roboski'ye gelmiyor. Devletin bütün üst kademesinin sorumluluğunda olan bir olaydır. MİT'inden Genelkurmay'ına, bütün Milli Güvenlik Kurulu yöneticilerine kadar uzanan bir olaydır. Devletin üst kademesi sorumlusu olduğu için soğutmaya ve unutturmaya çalışıyorlar" dedi.
 
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Roboski Katlima'nın 11. yıl dönümü dolayısı ile Roboski'ye gelerek aileleri ziyaret etti. CHP heyetini köye girişte HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu ve köylüler karşıladı. Ardından köy mezarlığa giden köylüleri burada anneler karşıladı. Tek tek annelere sarılan ve taziyelerini dile getiren Gök ardından mezarlara karanfil bıraktı. Aileler ile kısa bir sohbetin ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada ilk olarak HDP İl Eş Başkanı Ferhat Encu konuştu.
 
'Roboskili aileler tutuklandı'
 
Konuşmasına 11 yıldır adalet aradıklarını ifade ederek başlayan Encu, "Bütün taleplerimize ve mücadelemize rağmen bu katliamı gerçekleştirenler ve emri verenler, siyasi otoriteden askeri hiyerarşiye kadar kimse hakkında ne bir cezalandırma ne de soruşturma gerçekleşti. Ama bunun yanında Roboski Aileleri yargılandı. Mahmelerce cezalandırıldı, tutuklandı. 11 yıldır adalet mücadelemizde başta Levent Gök olmak üzere bütün arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. 11 yıldır bu topraklarda barışın inşa edilmesi için mücadele ediyoruz. 11 yıldır kanayan yaranın kapanmasını istiyoruz. Hakikatlerin üzeri örtülmeye çalışılıyor. Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak dedikleri Roboski Katliamı, Ankara'nın en kuytu karanlıklarında üzerine beton döküldü. Bu katliamı gizleyenlere sesleniyoruz. Bu katliamın failleri ortaya çıkacaktır. Bir gün mutlak hesap verecektir. Buraya gelip dayanışma gösteren sayın Levent Gök'e teşekkür ederiz" diyerek sözü Gök'e verdi.
 
'Devletin üst kademesi sorumlu'
 
Gök konuşmasına "Roboski Katliamı'nın üzerinden 11 yıl geçmiş olmasına rağmen, failler Ankara'nın karanlık dehlizlerinde gizleniyor. Gerçek failler yargı önünde hesap verene dek Roboski için adalet arayışımız sürecek" diyerek, birlikte ağladıklarını ve umutla birlikte adaletin gelmesini beklediklerini ifade etti.
 
Devamında Gök, "Israrla adalet gelmedi. Karanlık dehlizlerde olan bir olay değil. Zamanın başbakanı şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, karanlık dehlizlerde kalmayacak sözünü size verdiği zaman işin ne olduğunu kendisi çok iyi biliyordu. Çocuklarınızın ölümü ile sonuçlanan bu olay karanlık değildir. Çok berrak bir olaydır. Çok net bir olaydır. Çok net olduğu için adalet Roboski'ye gelmiyor. Devletin bütün üst kademesinin sorumluluğunda olan bir olaydır. MİT'inden Genelkurmay'ına bütün üst düzey Milli Güvenlik Kurulu yöneticilerine kadar uzanan bir olaydır. Devletin üst kademesi sorumlusu olduğu için soğutmaya ve unutturmaya çalışıyorlar. Hava harekatının karar sürecinde hepsi var. Ben insan hakları komisyonuna girdiğimde çok kısa sonra fark ettim. Bütün bildiklerimi duyduklarımı anlatmaya o zaman karar verdim" dedi.
 
 
Gök, iktidar değiştiğinde adil bir yargılama, hesaplaşma yapılacağını söyledi. Ölen 34 gencin anısına kitap yazdığını dile getiren Gök, gelirinin Roboskili ailelere verileceğini söyleyerek sözlerine son verdi.
 
Gök, bir süre aileler ile sohbet ettikten sonra ailelere yazdığı kitabı imzalayarak hediye etti.