PAK’tan Vanlı esnafa destek: Kürdistan ülkemizin adıdır

PAK, Van'da Hacı Tunç isimli esnafın “burası Kürdistan'dır” dediği gözaltına alınmasını kınadı.

PAK’tan Vanlı esnafa destek: Kürdistan ülkemizin adıdır

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) yazılı bir açıklama ile “Kürdistan” dediği için gözaltına alın Vanlı esnaf Hacı Tunç’a destek verdi.

Tunç’un gözaltına alınmasını kınayan PAK, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Van'da esnaf ziyaretinde, ‘Burası Kürdistan’dır’ diyen esnaf Hacı Tunç'un gözaltına alındığı haberi basında yansıdı.

Kürdistan, ülkemizin adıdır ve gözaltı  hapis, inkar,  asimilasyon, saldırı ve öldürmelerle Kürdistan yok sayılamaz,  yok edilemez.

Kürdistan gerçekliğine tahammülsüzlüğün dışa vurumu olan bu gözaltıyı kınıyor ve Van'lı vatandaşımız Hacı Tunç derhal serbest bırakılsın diyoruz.”

Ne olmuştu?

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a giden Mustafa Sarıgül, İpekyolu ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Burada esnafla konuşan Sarıgül’e o sırada orada bulunan Hacı Tunç, “Ne kadar dil o kadar mutluluk. Doğu kültürü bambaşkadır. Doğuyu unutmayalım. Bir arkadaşımız Siirt’te ‘Burası Kürdistandır’ dedi. Bin, iki bin yıl önce burası Kürdistan’dı. Yine de Kürdistan olacak. İtiraz etmeyelim. Bizi yaratan Allah’tır. Allah Kürtçeyi, Türkçeyi, Arapçayı, İngilizceyi de biliyor” dedi.

Sarıgül de Hacı Tunç’a cevaben  “Türkiye Cumhuriyeti topraklarında herkes kendi ırkını, kendi düşüncesini özgür bir şekilde konuşur. Hudut ve bayrak birliği diyen bütün yurttaşlarımızla el ele kol kola ve omuz omuza olacağız” ifadelerini kullandı.