CHP'li Tekin: İstanbul Türkiye’nin en büyük Kürt şehridir

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'da büyük bir Kürt nüfusunun yaşadığına dikkat çekerek, “Önümüzdeki dönemde siyasi partiler arasında bir ittifak olup olmayacağını bilmiyorum ama seçmeler arasında çok büyük bir ittifak olduğunu söyleyebilirim. Bugün sandık gelse devrim niteliğinde bir sonucun geleceğini söyleyebilirim” dedi.

CHP'li Tekin: İstanbul Türkiye’nin en büyük Kürt şehridir

CHP Diyarbakır il başkanlığını ziyaret eden Gürsel Tekin, parti il binasında gerçekleştirilen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“CHP her türlü göreve hazırdır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt meselesiyle ilgili “HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz” açıklamasına ilişkin Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin tutumu hakkında konuşan Tekin, “Çözüm Süreci dönemi dahil olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi kardeşlik hukukunun oluşabilmesi için yapılması gereken ne varsa Sayın Genel Başkanımız Sayın Erdoğan’a gitti anlattı. CHP bu konuda son derece samimi. Elbette bu mesele hepimizin meselesidir, yani çözüm süreci başladı dönemde de sayın başkanımızın itirazı, bu sorun ancak millet iradesi, seçilmiş milletvekilleri ile parlamentoda olabilir demişti dünde dedi bugün de aynı şeyi söylüyor. Doğru olduğuna inandığımız hangi mesele varsa bu meselenin merkezi de TBMM’dir. Bu konuda CHP her türlü göreve hazırdır” dedi.

“Kürt meselesinin Türk meselesi haline getirilmesi lazım” diyen Tekin, “Bu sadece Kürt meselesi değil. 85 milyon insanımızın ortak meseledir. Bunun çözümünün de siyasetle olacağına inanıyorum. Siyaset yeter ki bu konuda kararlı olsun” diye konuştu.

“İstanbul Türkiye’nin en büyük Kürt şehridir”

Rûdaw muhabiri Maşallah Dekak’ın Kürtçe Anadil meselesiyle ilgili sorduğu bir soruya Tekin şöyle yanıt verdi:

“Bölgeyle ilgili bir hassasiyet var mı? Var. Seçmenin de bir hassasiyeti var. CHP ile ilişkiler gittikçe farklı bir boyuta varıyor.  Önümüzdeki günlerde de sandık önümüze geldiğinde göreceksiniz, CHP önemli bir aktör olacaktır. 86 bin km yol dolaştım, Edirne’den Ardahan’a kadar dolaşıyoruz ve dolaşmaya devam edeceğiz. Empati kurmaya çalışıyoruz. Kusurlarımız eksiklerimi ve hatalarımız varsa onları gidermeye çalışıyoruz. Ben bir siyasetçi olarak en büyük dersimi sokakta alıyorum,  vatandaşlarımız filozof gibidir, ben bütün siyasetçilere öneririm. Siyaseti öğrenmek istiyorsanız mutlaka millete gideceksiniz. Ana dil meselesine gelirsek, ana dil insanın ana sütü kadar helaldir, bunu tartışması bile olmaz.”

İstanbul’daki Kürt seçmenlere değinen Gürsel Tekin, “İstanbul’u en iyi bilen siyasetçilerden biriyim, İstanbul aynı zamanda Türkiye’nin en büyük Kürt şehridir. Önümüzdeki dönemde siyasi partiler arasında bir ittifaklarının olup olmadığını bilmiyorum ama seçmeler arasında çok büyük bir ittifak olduğunu söyleyebilirim. Bugün sandık gelse devrim niteliğinde bir sonucun geleceğini söyleyebilirim” dedi.

(Kaynak Rudaw)