Dedeoğulları Davası'nda karar: tutuklu kalmadı

Konya’da Dedeoğulları ailesine yönelik ırkçı saldırıyla ilgili açılan davada tutuklu sanık kalmadı. Karara ilişkin açıklama yapan HDP Milletvekili Gergerlioğlu, “Bu kararı kınıyorum. Kararı kabul etmiyoruz. Avukat arkadaşlarımız sonuna kadar bu davanın temyizinin takibini yapacaklar.Bizim gibi tüm toplum da bu kararı kabul etmiyor!” dedi.

Dedeoğulları Davası'nda karar: tutuklu kalmadı

Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesine yönelik saldırıyla ilgili açılan davanın bugün görülen duruşmasında, tutuklu sanıklar Ali Keleş ve Lütfü Keleş hakkında tahliye kararı verildi.

Karar sonrası dava kapsamında tutuklu sanık kalmadı.

Duruşmayı izleyen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu şunları söyledi:

"Konya, Dedeoğulları 12 Mayıs ilk saldırı davasındaydım,az evvel karar verildi.

Karar; yatarı olmayan ufak, tefek cezalar ve 2 sanığın da tahliyesi!

Cezasızlık tüm utanmazlığıyla devam ediyor!!!

Göz göre göre gelen bir katliamın ilk adımı bağımlı Yargı eliyle ödüllendirildi.

Dedeoğulları ailesi avukatları hakime sorular sordu ama hakim cevap veremedi. Bugün yargının ne kadar sefalet içinde olduğunu bir defa daha Konya'da gördük. Avukatların bütün talepleri gerekçesiz reddedildi!

Adım adım gelen bir cinayet ve katliamı bütün Türkiye gördü!

Zaten hasımlarını etnik kimlikleri üzerinden tarif eden şahıslar var. Kürtler diyerek aşağılayarak günün sonunda da katliam yaparak. Hareket eden cinayet işleyen bir aile var ortada.

Biz HDP olarak Dedeoğulları Davasını bu zamana kadar takip ediyoruz. Bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Bugün Dedeoğlulları Davasını partim HDP adına takip için Konya'daydım. Bu kararı kınıyorum. Kararı kabul etmiyoruz. Avukat arkadaşlarımız sonuna kadar bu davanın temyizinin takibini yapacaklar.Bizim gibi tüm toplum da bu kararı kabul etmiyor!

İster Türk olun ister Kürt olun kamu vicdanı bu kararı kabul etmiyor!

Biz konunun takipçisi olacağız. Gerçekten büyük bir hayal kırıklığı oluşturan bir karar çıktı ortaya. Birleştirme kararı verildikten sonra da avukatlar ve mağdur yakınları Mahkemeyi boşalttık ve hakim kendi başına karar aldı."